Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Alpha Motor Corporation παρουσίασε στην περασμένη Έκθεση Αυτοκινήτου Los Angeles την εξηλεκτρισμένη αλλά ρετρό εκδοχή του Ace coupe. Ολοένα και περισσότερες εταιρίες επενδύουν στην αναβίωση παλιών μοντέλων που έγραψαν ιστορία, σε ένα εξηλεκτρισμένο κοστούμι με ανέσεις του σήμερα, Πώς σας φαίνεται;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Νοσταλγία του παρελθόντος
Μπορεί σε γενικές γραμμές το σύνολο να διατηρεί την σχεδιαστική γραμμή του παλιού μοντέλου, όμως καίριες επεμβάσεις όπως τα στρογγυλά νέα φωτιστικά σώματα και η αεροτομή από ανθρακόνημα δίνουν τη μοντέρνα πινελιά. Το μήκος του μοντέλου αγγίζει τα 4.7μ. το πλάτος τα 1.9μ ενώ το ύψος τα 145μ. όσο στο εσωτερικό η εικόνα έρχεται από το μέλλον. Μία τεράστια οθόνη «σπάει» την ρετρό αλλά και μίνιμαλ σχεδίαση, υιοθετώντας παράλληλα τελευταίας τεχνολογίας σύστημα infotainment.


Με συνολικό βάρος στα 1.905 κιλά και 0-100 σε 6 δευτ.
Σύμφωνα με την εταιρία το μοντέλο συνολικού βάρους 1.905 κιλών θα πετυχαίνει επιτάχυνση 0-100 σε περίπου 6 δευτ. με την μέγιστη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 200χλμ./ώρα. Η μπαταρία με την οποία εφοδιάζεται είναι χωρητικότητας 85kWh προσφέροντας αυτονομίας 483 χλμ. και καταφέρνει να φορτιστεί έως 80% σε μόλις μία ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή για το εντυπωσιακό σύνολο θεωρείται σχετικά προσιτή ανάμεσα στα 35 και 45.000 ευρώ, με την έναρξη των παραδόσεων να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης