Του Λουκά Παπαλάμπρου

Προκειμένου να αναδείξει τις ικανότητες του καινούργιου μοντέλου της γκάμας σε απαιτητικές επιφάνειες, η Seat ταξίδεψε έως το Μαρόκο, στο πλαίσιο του «Desert Camp 2019».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους αμμόλοφους της ερήμου, οι οδηγοί αξιολόγησαν το Tarraco. Χάρη στην προηγμένη τετρακίνηση, την υψηλή απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, το σύστημα απόσβεσης Dynamic Chassis Control (DCC) και τους δυνατούς κινητήρες, το μεγάλο SUV αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Tarraco χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Seat, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και τεχνολογιών. Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Α2 του VW Group και ουσιαστικά αποτελεί το «αδελφό» μοντέλο των Skoda Kodiaq και WV Tiguan Allspace. Θα είναι διαθέσιμο ως πενταθέσιο ή επταθέσιο, καλύπτοντας κάθε απαίτηση του αγοραστή.  

Φέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής, καθώς και ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού. Στους κινητήρες βενζίνης, συναντάμε τον 1.5 TSI Evo των 150 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και κίνηση στους εμπρός τροχούς, και τον 2.0 TSI απόδοσης 190 ίππων με αυτόματο κιβώτιο DSG7 και τετρακίνηση 4Drive. Όσον αφορά στους diesel, υπάρχει ο 2.0 TDI με 150 και 190 ίππους. Η πρώτη έκδοση συνδυάζει κίνηση εμπρός και 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ η ισχυρότερη DSG7 και τετρακίνηση.

Στις τετρακίνητες εκδόσεις, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ έξι προφίλ οδήγησης. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το Tarraco συνδυάζει τις αρετές ενός hatchback και ενός 4Χ4, κατεβαίνοντας πλαγιές με κλίση 70% και περνώντας από κακοτράχαλες διαδρομές με απόλυτη ασφάλεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης