Ελαφρύτερο, με περισσότερους και πιο λειτουργικούς χώρους, καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο, αποδοτικούς κινητήρες και πλειάδα συστημάτων, είναι το νέο Golf στην πολυμορφική του έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο δεν ονομάζεται πλέον Plus αλλά Sportsvav και σύντομα θα είναι διαθέσιμο στη Γερμανία, με τις τιμές να ξεκινούν από 19.625 ευρώ. Στην Ελλάδα αναμένεται το φθινόπωρο.

Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και είναι ελαφρύτερο κατά 90 κιλά από τον προκάτοχό του. Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν πέντε άτομα, με το πίσω κάθισμα να σύρεται εμπρός – πίσω και το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 500 λίτρων (1.520 με αναδιπλωμένα πίσω καθίσματα). Επίσης, είναι το πρώτο Golf που διαθέτει στον εξοπλισμό του, το σύστημα «τυφλής» γωνίας Blind Spot Monitor, που συνεργάζεται με το Rear Traffic Alert.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται με τέσσερις κινητήρες βενζίνης και δύο diesel, όλοι με σύστημα start/stop. Στους TSI υπάρχουν οι 1.2 λτ. με 85 και 110 ίππους και 1.4 λτ. με 125 και 150 ίππους. Εκτός από το βασικό μοτέρ, τα υπόλοιπα συνδυάζονται προαιρετικά και με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Στους TDI έχουμε τον 1.6 λτ. απόδοσης 110 ίππων, με μέση κατανάλωση 3,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 στα 101 γρ./χλμ. (με τεχνολογία BlueMotion οι τιμές πέφτουν στα 3,6 λτ./100 χλμ. και 95 γρ./χλμ.)  και τον δίλιτρο των 150 ίππων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης