Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Παρά τη πανδημία και τη γενικότερη επιφυλακτικότητα του κόσμου που εκφράζεται με ποικίλους τρόπους σε ολόκληρο τον πλανήτη για αρκετούς μήνες, από τα τέλη του 2020 έως και σήμερα, υπάρχουν και κάποιοι που τα έχουν καταφέρει μια χαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε σε αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Porsche, η οποία εξειδικεύεται ως γνωστόν εδώ και χρόνια, με την παραγωγή αποκλειστικά σπορ κατασκευών. 

Από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, η γερμανική εταιρεία που εδρεύει στη Στουτγάρδη, έχει παραδώσει σε παγκόσμιο επίπεδο 217.198 οχήματα. Κάτι που συνεπάγεται σε 13% αύξηση των πωλήσεων της φέτος, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι πωλήσεις της ηλεκτρικής Taycan ήταν περισσότερες από εκείνες της 911Αισιοδοξία κυριαρχεί και για το προσεχές μέλλον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν και οι άνθρωποι της εταιρείας, η υψηλή ζήτηση των αυτοκινήτων Porsche κατά τη διάρκεια των πρώτων 3/4 της χρονιάς συνεχίζει ακάθεκτη. Δηλώνουν σαφώς ικανοποιημένοι, που ήταν σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες των ενδιαφερόμενων έως τώρα. 

Το βιβλίο παραγγελιών είναι γεμάτο και αυτό το γεγονός τους γεμίζει με αισιοδοξία και ενθουσιασμό και για την πορεία τους τρεις εναπομείναντες μήνες του έτους. Αν και δεν έχουμε ξεμπερδέψει πλήρως με τον Covid-19, αφού αυτός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας, στην Porsche υποστηρίζουν πως θα εξακολουθήσουν να κινούνται με ευελιξία, ώστε η παρούσα επιτυχία να έχει συνέχεια.  

 Η Taycan είναι αμιγώς ηλεκτρική και όπως φάνηκε, πολλά υποσχόμενηCayenne και Macan βρίσκονται μακράν μπροστά

Το πιο πετυχημένο μοντέλο της Porsche παραμένει η Cayenne, με 62.451 πωλήσεις και ακολουθεί η Macan με 61.944 και αύξηση κατά 12%. Η αμιγώς ηλεκτρική Taycan δείχνει να είναι αρκετά δημοφιλής, σημειώνοντας 28.640 παραδόσεις στους πελάτες της. Έστω και για λίγο ξεπέρασε ακόμα και τη θρυλική 911 με τα 27.972 αυτοκίνητα (+10%) που πουλήθηκαν στο 9μηνο.

Οι 718 Boxster και 718 Cayman, έχουν συγκεντρώσει μαζί 15.916 πωλήσεις, αγγίζοντας σχεδόν τα ίδια ποσοστά με πέρσι, αφού η διαφορά είναι 1% μόλις καλύτερη για το 2021. Στα ίδια επίπεδα έχει κινηθεί και η Panamera, καθώς την έχουν επιλέξει φέτος 20.275 πελάτες.

Η μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων για την Porsche σημειώθηκε στις ΗΠΑ, σε ποσοστό 30%. Ακολουθεί η Ασία με 12% αύξηση και κατόπιν η Ευρώπη με 2%. Ειδικότερα στη Γερμανία, η ζήτηση αυξήθηκε κατά 9% για το πρώτο 9μηνο του 2021, μια και η εταιρεία εκεί έκανε ευτυχισμένους 19.099 τυχερούς κατόχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η νέα Porsche 911 GT3 Cup κάνει την πρώτη της εμφάνιση στους αγώνες endurance

Ένα εντυπωσιακό Masterclass από την Porsche ειδικά για γυναίκες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης