Η ναυαρχίδα της τσεχικής φίρμας ανανεώθηκε τόσο αισθητικά όσο και μηχανικά, απέκτησε για πρώτη φορά έκδοση Scout, ενώ, όπως έγινε γνωστό, θα είναι διαθέσιμη και ως plug-in hybrid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Superb εξακολουθεί να αποτελεί το σημείο αναφοράς στην κατηγορία όσον αφορά στους χώρους, προσφέροντας ανέσεις επιπέδου λιμουζίνας. Παράλληλα, απέκτησε πιο premium χαρακτήρα χάρη στις νέες επενδύσεις με τις έγχρωμες ραφές, τα υψηλής ποιότητας δέρματα, τα διακοσμητικά, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (Virtual Cockpit) και την κεντρική οθόνη αφής, η οποία είναι διαθέσιμη με 8 ή 9,2 ίντσες.

Φυσικά, πιο πλούσιος από ποτέ είναι και ο εξοπλισμός, με τη Skoda να εμπλουτίζει τη φαρέτρα του αυτοκινήτου με κάθε λογής σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, όπως το «Adaptive Cruise Control» που λειτουργεί έως τα 210 χλμ./ώρα προσαρμόζοντας αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος, την πλευρική υποβοήθηση «Side Assist», την υποβοήθηση έκτακτης ανάγκης για δρόμους πολλαπλών λωρίδων «Emergency Assist for multi-laneroads» και το «Front Assist» για την προστασία των πεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η εταιρεία εξόπλισε το Superb με την πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού Full LED Matrix. Η ναυαρχίδα της Skoda είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που φέρει τους συγκεκριμένους προβολείς, παρέχοντας άριστη ορατότητα σε όλες τις καιρικές συνθήκες.  

Από αισθητικής πλευράς, ξεχωρίζει η νέα μάσκα, οι καινούργιες ζάντες αλουμινίου 18 και 19 ιντσών, τα αποκλειστικά χρώματα (Crystal Black) και (Race Blue) του εξωτερικού αμαξώματος, τα νέα LED φώτα ομίχλης και τα κεφαλαία γράμματα της επωνυμίας της φίρμας στο πίσω τμήμα.

Όσον αφορά στους κινητήρες, κάτω από το καπό βρίσκονται τρεις κινητήρες και ισάριθμα μοτέρ diesel απόδοσης από 120 έως 272 ίππους. Μεταξύ αυτών είναι και ο 2.0 TDI της γενιάς EVO με τους 150 ίππους. Τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με το 7άρι DSG. Τέλος, δεν λείπει το σύστημα τετρακίνησης στις κορυφαίες εκδόσεις.

Η εμπορική πορεία του ανανεωμένου Superb θα ξεκινήσει μέσα στο έτος, με το plug-in hybrid σύνολο να έρχεται στα τέλη του 2019.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης