Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία ακόμη χώρα που θα χρησιμοποιεί «κάμερες θορύβου» για να περιορίσει τις δυνατές εξατμίσεις και να προσπαθήσει να επαναφέρει την ησυχία στις μεγάλες πόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μπράντφορντ στη βόρεια Αγγλία αρχίζει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία από σήμερα και τρεις άλλες περιοχές – Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ και Γκρέιτ Γιάρμουθ – θα προστεθούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Οι τέσσερις περιοχές θα δοκιμάσουν τα συστήματα για δύο μήνες και εάν η δοκιμή αποδειχθεί επιτυχής, διάφορες πόλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποκτήσουν τις δικές τους κάμερες θορύβου. Τα συστήματα χρησιμοποιούνται ήδη σε μεγαλουπόλεις της Γαλλίας, ενώ η Νέα Υόρκη ήταν η πρώτη που ξεκίνησε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα.

Η τεχνολογία λειτουργεί με τη χρήση πολλαπλών μικροφώνων σε προβληματικές περιοχές των πόλεων που μπορούν να ανιχνεύσουν υπερβολικά δυνατές εξατμίσεις aftermarket και οδηγούς ή αναβάτες μοτοσικλετών που μαρσάρουν άσκοπα τους κινητήρες τους. Οι παραβάτες αυτοκινητιστές καταγράφονται από κάμερα που φωτογραφίζει και την πινακίδα κυκλοφορίας επιβάλλοντας αυτόματα το πρόστιμο.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δεσμευτεί να δαπανήσει 300.000 λίρες για τις συσκευές, τις οποίες έχει ήδη δοκιμάσει εκτενώς σε ιδιωτικούς χώρους δοκιμών. Η ηχορύπανση συνδέεται με πολλές παθήσεις υγείας, όπως το άγχος, τα εγκεφαλικά και η άνοια, ενώ εκτιμάται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι κοστίζει 10 δισεκατομμύρια λίρες σε χαμένη παραγωγικότητα κάθε χρόνο. 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης