Μπορεί η νέα γενιά του πανίσχυρου hatchback να μην έχει λανσαριστεί ακόμα στην αγορά, η αμερικανική εταιρεία ωστόσο, έχει στα σκαριά μια πιο ισχυρή και ταχύτερη έκδοση.

Τα ανώτερα στελέχη της «μπλε οβάλ» φίρμας, εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός «εκρηκτικού» RS, το οποίο θα ξεπερνά σε επιδόσεις τα Mercedes-AMG A45 και Audi RS3. Στόχος της Ford Performance, η οποία έχει αναλάβει την εξέλιξη του αυτοκινήτου είναι να κατεβάσει το χρόνο κάτω από τα 4 δευτερόλεπτα στα 0-100 χλμ/ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απλά λόγια, η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει το απόλυτο πεντάθυρο hatch παραγωγής. Για να το καταφέρει, θα αυξήσει όσο είναι δυνατό την ισχύς του τετρακύλινδρου Ecoboost κινητήρα και συγχρόνως θα ελαφρύνει το βάρος του αμαξώματος. Αυτό θα γίνει με τη χρήση ανθρακονήματων σε ορισμένα τμήματα, μια νέα ανάρτηση από αλουμίνιο, νέες ζάντες ελαφρού κράματος και αφαίρεση ορισμένων στοιχείων από το εσωτερικό.

Το ισχυρότερο Focus RS θα είναι πιο «σκληροπυρηνικό» στον δρόμο και «σπαρτιάτικο» στην καμπίνα. Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα. Αν το αυτοκίνητο πάρει την έγκριση για παραγωγή, δεν πρόκειται να το δούμε πριν το τέλος του 2016.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης