Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Porsche συνεχίζει να αναβαθμίζει και να κάνει ακόμα ποιο διαδραστικό το μουσείο της στην Στουτγκάρδη και συγκεκριμένα το τμήμα κληρονομίας. Τον τελευταίο καιρό η Porsche δουλεύει στον πρόλογο, ο οποίος παρέχει μια εισαγωγή στην έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη στιγμή που οι επισκέπτες φτάνουν στην κορυφή της διάσημης μεγάλης κυλιόμενης σκάλας, με την ιδιαίτερη θέα στη βιβλιοθήκη αρχείων της εταιρείας, ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο.

Ο Achim Stejskal, Επικεφαλής του Porsche Heritage and Museum, ανέφερε:

«Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο έρευνας, σχεδιασμού και υλοποίησης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τον νέο, αναθεωρημένο πρόλογο μας. Έχουμε εγκαταστήσει πολλά νέα διαδραστικά σημεία επαφής και περισσότερους από 20 σταθμούς, τρία λειτουργικά μοντέλα και πολυάριθμα εκθέματα που δεν έχουμε ξαναδεί τώρα περιμένουν τους επισκέπτες μας. Ο νέος μας πρόλογος παρουσιάζει περισσότερα πρόσωπα πίσω από την ιστορία μας από ποτέ, καθιστώντας την πολύ πιο ανθρώπινη. Δεν βλέπουμε μόνο τον Ferdinand και τον Ferry Porsche, αλλά και την ομάδα τους»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσουν οι επισκέπτες εισερχόμενοι στην έκθεση είναι το παλαιότερο σωζόμενο όχημα στο οποίο δούλεψε ο Ferdinand Porsche: το Egger-Lohner C.2 από το 1898, συμβολίζοντας το κεντρικό θέμα της «Μελλοντικής Κληρονομιάς », αφού ο ηλεκτρισμός ήταν μέρος της ιστορίας της Porsche από την αρχή.

Έχουν περάσει 123 χρόνια από τότε που το όχημα, το οποίο διέθετε σύστημα διεύθυνσης μπροστινού άξονα και οκταγωνικό ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος μιας άμαξας Lohner, οδήγησε στους δρόμους της Βιέννης για πρώτη φορά. Με αυτόν τον τρόπο η Porsche συνδέει την ιστορίας της με το σήμερα μέσω της τεχνολογικής αιχμής.

Χάρη στον πρόσφατα σχεδιασμένο πρόλογο, η εμπειρία του επισκέπτη είναι πιο ποικίλη, από την αρχή. Οι ψηφιακές και αναλογικές οθόνες συνδυάζονται με εκπαίδευση, ψυχαγωγία και μεγαλύτερη διαδραστικότητα.

Στη μία πλευρά του νέου προλόγου, οι επισκέπτες μπορούν να δουν μια περιοχή αφιερωμένη στον ιδρυτή της εταιρείας, Ferdinand Porsche. Με εκθέματα όπως το Lohner Porsche Semper Vivus και τον κινητήρα Austro Daimler Motorspritze. 

Ενώ στην άλλη πλευρά ο πρόλογος είναι αφιερωμένος στον Ferry Porsche και στην Gmünd στην Καρινθία της Αυστρίας. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά ιστορικά μοντέλα όπως το Type 360 Cisitalia, το  356/2 Gmünd Coupé και το 356 No 1 Roadster, το πρώτο sport αυτοκίνητο της μάρκας από το 1948

    
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης