Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η Aston Martin έκανε γνωστό ότι οι τυχεροί πελάτες και μελλοντικοί κάτοχοι του ακριβοθώρητου hypercar που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Red Bull Racing, έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στο αυτοκίνητο ένα νέο αγωνιστικό πακέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πακέτο ονομάζεται AMR Track Performance, προσφέροντας ακόμη καλύτερες επιδόσεις και παράγοντας περισσότερη κάθετη πίεση. Περιλαμβάνει αγωνιστική ανάρτηση, φρένα από τιτάνιο και δισκόφρενα από carbon, μαύρες ματ ζάντες από μαγνήσιο, μεγαλύτερο εμπρός spoiler και επιπλέον ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιος επιλέξει το συγκεκριμένο πακέτο, θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά σε πίστες και όχι στον δημόσιο δρόμο. Επίσης, μπορεί να το βάψει σε τρία χρώματα (Spirit, Mantis και Ultimate) και να το εξατομικεύσει μέσω του τμήματος Q by Aston Martin, τοποθετώντας ακόμη και χρυσό 24 καρατιών στην επίστρωση της βαφής.

Όσο για την τιμή, είναι βέβαιο ότι ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Θυμίζουμε ότι, η Valkyrie τροφοδοτείται από έναν V12 6.3 λίτρων κινητήρα της Cosworth, με την απόδοση να αγγίζει τους 1.014 ίππους. Το συμβατικό μοτέρ συνδυάζεται με σύστημα ανάκτησης της ενέργειας KERS που προέρχεται από τη Red Bull Racing.

Το βρετανικό hypercar είναι το ισχυρότερο ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο δρόμου και μπορεί να γυρίσει στην πίστα του Silverstone πιο γρήγορα από μονοθέσιο. Φυσικά, έκανε sold out πριν καν παρουσιαστεί επίσημα, με τους αγοραστές να δίνουν ως προκαταβολή το ποσό των 585.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ακούστε πώς κραυγάζει ο V12 κινητήρας της Valkyrie

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης