Η ιαπωνική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πολυαναμενόμενου Civic Type R, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «καυτό» hatchback, διαθέτει ένα από τα καλύτερα αεροδυναμικά πακέτα της κατηγορίας. Όπως αναφέρει η Honda, η σταθερότερα του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες είναι εκπληκτική, όπως και η κάθετη δύναμη που παράγεται. Αυτά έχουν επιτευχθεί, χάρη στους νέους αεροδυναμικούς προφυλακτήρες, τα φαρδιά εμπρός spoiler, το επίπεδο κάτω τμήμα, τις πλαϊνές ποδιές, τους αεραγωγούς στους θόλους των τροχών, το διαχύτη και την ειδικά σχεδιασμένη μεγάλη πίσω πτέρυγα.

Οι ζάντες είναι 19 ιντσών και το σύστημα πέδησης αποτελείται από διάτρητους δίσκους της Brembo 350 χλστ.. με τετραπίστονες δαγκάνες. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο καινούργιος 2.0 VTEC turbo κινητήρας, απόδοσης άνω των 280 ίππων, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 270 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό είναι άκρως εντυπωσιακό, με τον ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων να έχει κόκκινο φωτισμό και το τιμόνι να είναι επενδυμένο με δέρμα και κόκκινες ραφές. Στα δεξιά του πίνακα, βρίσκεται το κουμπί εκκίνησης και στα αριστερά το κουμπί +R. Μέσω του τελευταίου, ο οδηγός μπορεί να αλλάξει την απόκριση του κινητήρα και του τιμονιού και να ρυθμίσει ανάλογα τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Επίσης, υπάρχει και λειτουργία για οδήγηση στην πίστα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης