Έπειτα από την παραίτηση του Carlos Ghosn από την ηγεσία της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως στο Παρίσι προκειμένου να διορίσει τον νέο πρόεδρο.

Όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της Renault, τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο Jean-Dominique Senard, πρώην CEO της Michelin, ενώ καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ο Thierry Bollore.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυο τους θα είναι υπεύθυνοι της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, με τον Senard να ηγείται όλης της εταιρείας.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την παραίτηση του σημερινού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, επαινώντας την ιστορία της συμμαχίας, η οποία της επέτρεψε να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Προκειμένου να εποπτεύει καλύτερα τη συμμαχία, το Δ.Σ. αποφάσισε να παράσχει στη Renault μία νέα δομή διακυβέρνησης και, με αυτήν την ευκαιρία, να ξεκινήσει ο διαχωρισμός των καθηκόντων του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου.

»Ο πρόεδρος θα έχει την πλήρη ευθύνη για τη διαχείριση της τελευταίας εκ μέρους της Renault, σε συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Θα είναι ο κύριος υπεύθυνος επικοινωνίας με τον Ιάπωνα εταίρο και τους άλλους εταίρους της συμμαχίας. Θα προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο κάθε νέα συμφωνία συμμαχίας που θεωρεί χρήσιμη για το μέλλον της Renault. Θα είναι ο κύριος εκπρόσωπος της Renault στα όργανα διοίκησης της συμμαχίας και στη Nissan, όταν η Renault έχει το δικαίωμα πρότασης» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όσο για τον Ghosn, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος στο Τόκιο, θα λάβει αποζημίωση άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ, όπως επίσης και ετήσια σύνταξη ύψους 800.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης