Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Η Rivian προχωρά στις πρώτες παραδόσεις των οχημάτων της. Από ότι μαθαίνουμε κάποιες μονάδες του εντυπωσιακού αμιγώς ηλεκτρικού αμερικάνικου pick-up, έχουν αρχίσει να παραδίνονται στους κατόχους του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ο Travis Munson, που απεικονίζεται στις φωτογραφίες είναι ένας από αυτούς, που μάλιστα ήθελε μόνος του να μοιραστεί το «μεγάλο» νέο μαζί μας, μέσω των social media του. Ο συγκεκριμένος Αμερικάνος από το Illinois, δημοσίευσε τις εικόνες μαζί με το νέο του αυτοκίνητο δηλώνοντας υπερήφανα. «Μέρα παραλαβής! Φωτογραφίες από τη μέρα που το πήρα στα χέρια μου. Και τώρα ξεκινώ προς το Chicago».

Το Rivian R1T μπορεί με μία φόρτιση να καλύψει απόσταση έως 644 χιλιομέτρωνΤο Rivian R1T αποδίδει περί τους 800 ίππους και διατίθενται προς το παρόν σε δύο εκδόσεις. Εκείνη που εξοπλίζεται με μπαταρίες 135 kWh και έχει αυτονομία 505 χιλιομέτρων και τη μεγαλύτερη των 180 kWh με δυνατότητα κάλυψης 644 χιλιομέτρων. Η εταιρεία έχει δηλώσει πως μέσα στο 2022, θα ακολουθήσει και μία πιο προσιτή εκδοχή του μοντέλου με αυτονομία 402 χιλιομέτρων.

Η κίνηση μεταδίδεται φυσικά και στους τέσσερις τροχούς, με τη διαδικασία επιτάχυνσης από στάση και μέχρι τα 100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 3 δευτερόλεπτα μόλις. Με μία ώρα φόρτισης σε κανονικό δίκτυο ηλεκτρισμού, το Rivian R1T, μπορεί να διανύσει απόσταση 40 χιλιομέτρων, ενώ σε ταχυφορτιστή, 20 λεπτά αρκούν για 227 χιλιόμετρα περίπου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπερήφανος ιδιοκτήτης του Rivian R1T επεξεργάζεται το νέο του απόκτημαΈνα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού Rivian R1T είναι η ικανότητα ρυμούλκησης φορτίου έως 5 τόνους. Πολύ θα θέλαμε να το βλέπαμε και στους δρόμους της Ελλάδας ένα τέτοιο όχημα. Εσείς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πώς πιάνει ένα… αγροτικό τα 100χλμ./ώρα σε 3,2 δευτ.

Το ηλεκτρικό Canoo έχει μέχρι και κρεβάτι!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης