Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV με το σήμα της βαυαρικής φίρμας είναι γεγονός. Η iX3 παρουσιάστηκε επίσημα από την BMW με το λανσάρισμα στα ευρωπαϊκές αγορές να προγραμματίζεται για τις αρχές του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η iX3 βασίζεται στη νέα γενιά της γνωστής Χ3, διαθέτοντας ειδικής σχεδίασης ζάντες, μπλε διακοσμητικά που αναδεικνύουν τον EV χαρακτήρα της και βελτιστοποιημένη αεροδυναμική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 286 ίππων και 400 Nn ροπής, o οποίος λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh. Με μία πλήρη φόρτιση μπορεί να καλύψει απόσταση 460 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Μέσω παροχής 150 kW, η μπαταρία φορτίζει σε ποσοστό 80% σε 34 λεπτά. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν εμφανείς διαφορές σε σχέση με τη συμβατική Χ3. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ενσωματώνει διαφορετικές λειτουργίες που προβάλλουν στοιχεία σχετικά με το ηλεκτρικό σύνολο, η οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας παραμένει ως έχει, όπως και τα υπόλοιπα τμήματα.

Το αυτοκίνητο δεν θα κατασκευάζεται στη Γερμανία, αλλά στις εγκαταστάσεις της Shenyang στην Κίνα και από εκεί θα διατίθεται στις αγορές όλου του κόσμου.    

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης