Τις πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης του μικρού αυτοκινήτου πόλης της γκάμας της έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Twingo Z.E. φέρει το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με το ZOE, αποδίδοντας 82 ίππους και 160 Nm ροπής από τις 500 σ.α.λ. Η υγρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 22 kWh είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα και δεν επηρεάζει καθόλου τους χώρους, με το πορτμπαγκάζ να έχει όγκο 174 λίτρων.

Η αυτονομία σε μεικτές συνθήκες ανέρχεται στα 180 χιλιόμετρα, ωστόσο μέσα στην πόλη και με ενεργοποιημένη τη λειτουργία (Eco) αγγίζει τα 250 χλμ. Όσον αφορά στις επιδόσεις, το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 50 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 135 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Twingo Ζ.Ε. υποστηρίζει μέγιστη ισχύ φόρτισης 22 kW, γεγονός που του επιτρέπει να αυξήσει κατά 80 χιλιόμετρα την αυτονομία του σε 30 λεπτά. Από wallbox 7,4 kW φορτίζει πλήρως σε 4 ώρες, από wallbox 3,7 kW σε 8 ώρες και από οικιακή πρίζα σε 13,5 ώρες.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις προδιαγραφές του μοντέλου και τον χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά θα δοθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης, όπου θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο ντεμπούτο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης