Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένας πύργος αναρρίχησης ύψους 47 μέτρων, μια ομάδα κορυφαίων αναρριχητών κι ένα αυτοκίνητο. Η Ford πραγματοποίησε ένα φιλόδοξο διαγωνισμό στη Νορβηγία, κλέβοντας τις εντυπώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμπνευσμένη από το μότο «οι εξερευνητές δεν σταματούν ποτέ» που ενσαρκώνει το εξηλεκτρισμένο, παντός εδάφους, επταθέσιο, περιπετειώδες Explorer Plug-In Hybrid, η Ford προσκάλεσε αναρριχητές από τη Ένας 21χρονος ανέβηκε στον πύργο σε 3 λεπτά και 33 δευτερόλεπταΝορβηγία να ανέβουν στον πύργο αναρρίχησης OVER ύψους 47 μέτρων και να πετύχουν τον ταχύτερο χρόνο ώστε να κερδίσουν μία δωρεάν, διετή σύμβαση μίσθωσης του αυτοκινήτου.

Για την υλοποίηση του project χρειάστηκε προγραμματισμός έξι μηνών, με διεξοδική μελέτη από μηχανικούς και αρχιτέκτονες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο πύργος μπορεί να υποστηρίξει με ασφάλεια το πρόσθετο βάρος της εξέδρας και του SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford συνεργάστηκε επίσης με τον πρωταθλητή αναρρίχησης Martin Mobråten για το σχεδιασμό μιας απαιτητικής διαδρομής από το έδαφος μέχρι το όχημα που θα ενθαρρύνει τους αγωνιζόμενους να ξεπεράσουν τα όριά τους. Δύσκολα εμπόδια και θεαματικά άλματα σχεδιάστηκαν για να δοκιμάσουν ακόμα και τους πιο έμπειρους αναρριχητές.

 

Κατακτώντας νέα ύψη

Ο πύργος OVER που βρίσκεται στο Lillesand, στη Νότια Νορβηγία, εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2021. Έχει ύψος 47 μέτρα και από την κορυφή του μπορείς να δεις μέχρι τα μισά του στενού του Skagerrak που οδηγεί στη γειτονική Δανία.

Η βασική δομή του πύργου αποτελείται από συμπαγές ξύλο, ενώ υπάρχουν 44 μέτρα από αλουμινένιες επιφάνειες αναρρίχησης και στις τέσσερις πλευρές.

Για να επιτείνει την πρόκληση, η Ford συνεργάστηκε με τους υπεύθυνους του πύργου OVER και τον Martin Mobråten προκειμένου να επεκταθεί η επιφάνεια αναρρίχησης πέραν του παρατηρητηρίου μέχρι την κορυφή του πύργου – που σημαίνει ότι οι φιναλίστ έπρεπε να σκαρφαλώσουν σε όλο το ύψος του πύργου για να φτάσουν στο Explorer Plug-In Hybrid και να διεκδικήσουν τη νίκη.

Δεκατέσσερις από τους καλύτερους αναρριχητές αγωνίστηκαν σε ένα μίνι προκριματικό γύρο, και από αυτούς οι έξι επικρατέστεροι πέρασαν στον τελικό. Νικητής αναδείχτηκε ο 21χρονος Leo Ketil Bøe, από το Bergen, ο οποίος ολοκλήρωσε το τρομακτικό εγχείρημα σε 3 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα για να κερδίσει τη σύμβαση μίσθωσης του Explorer Plug-In Hybrid και ένα έπαθλο – ρέπλικα του πύργου OVER υπό κλίμακα 1/100, προϊόν 3D εκτύπωσης.

Το Explorer Plug-In Hybrid θα παραμείνει στη θέση του στον πύργο OVER μέχρι τις 27 Αυγούστου, και επισκέπτες που δεν υποφέρουν από υψοφοβία θα μπορούν να αποκτήσουν ένα δωρεάν limited-edition T-shirt 1 και να φωτογραφηθούν στο σκηνικό αυτό – ακόμα και αν ανέβουν με τις σκάλες.

 

Το απόλυτο όχημα περιπέτειας

Προσφέροντας ηλεκτροκίνηση, πολυτέλεια για επτά επιβάτες και πραγματικές ικανότητες off-road, το Explorer Plug-In Hybrid είναι ένα SUV σχεδιασμένο για τους φίλους της περιπέτειας.

Το πανίσχυρο επαναφορτιζόμενο υβριδικό της Ford, συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα EcoBoost, μπαταρία 13.6 kWh και ηλεκτροκινητήρα παράγοντας συνολική ισχύ 457 ίππων και ροπή 825 Nm. Το αυτοκίνητο επιταχύνει στα 0-100 σε 6 δευτερόλεπτα, ικανότητα ρυμούλκησης 2,5 τόνων και αυτονομία 42 χιλιόμετρα.

Χάρη στο «Intelligent All-Wheel Drive» και το «Terrain Management System» μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση, να περάσει από off-road μονοπάτια, λάσπη, χιόνι και άμμο – ενώ οι επιβάτες ταξιδεύουν άνετα σε τρεις σειρές καθισμάτων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν φαντάζεστε τι χωράει το SUV της Ford

Το 7θέσιο plug-in υβριδικό SUV της Ford έφθασε στη χώρα μας

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Ford Explorer Plug-in Hybrid

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης