Οτιδήποτε έχει πάνω το αυθεντικό σήμα και την υπογραφή της διάσημης εταιρείας από το Maranello κοστίζει μία περιουσία. Είτε πρόκειται για αυτοκίνητο, είτε για αξεσουάρ, είτε για λεύκωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρανό παράδειγμα το νέο βιβλίο του συγγραφέα Pino Allievi και του οίκου Taschen. Στις 514 σελίδες του υπάρχουν σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο της Ferrari και αποκλειστικές πληροφορίες.

Είναι υπογεγραμμένο από τον αποθανόντα Sergio Marchione, πρώην CEO της μάρκας και τον πρόεδρο, John Elkann, εγγονό του ιδρυτή Enzo Ferrari. Θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο σε μόλις 251 αντίτυπα και κοστίζει 25.000 ευρώ, όσο δηλαδή ένα σύγχρονο SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εξώφυλλο είναι επενδυμένο με δέρμα και η βιβλιοδεσία χειροποίητη δερματόδετη. Εντύπωση κάνει το κουτί που το συνοδεύει. Είναι κατασκευασμένο από αλουμινίο, παραπέμπει στο καπάκι του V12 κινητήρα της Ferrari και στηρίζεται πάνω σε σωλήνες που έχουν τη μορφή της πολλαπλής εξαγωγής του μοτέρ.

Αν τα 25.000€ σας φαίνονται πολλά, να σας θυμίσουμε ότι, πριν λίγα χρόνια κυκλοφόρησε το «Official Ferrari Opus». Ένα συλλεκτικό βιβλίο 852 σελίδων και βάρους 37 κιλών. Το εξώφυλλο κοσμείται από 30 διαμάντια, η θήκη είναι από carbon και το κόστος του ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 240.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης