Μπορεί να κινηθεί σε κάθε επιφάνεια, διαθέτει εκπληκτικούς χώρους και ένα τεράστιο πορτμπαγκάζ. Η νέα Superb Scout είναι το αυτοκίνητο που θα ήθελε κάθε οικογενειάρχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ναυαρχίδα της Skoda θα προσφέρεται σύντομα και στην περιπετειώδη έκδοση Scout, περιλαμβάνοντας ένα νέο πακέτο που αναδεικνύει τα off-road χαρακτηριστικά, όπως ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, προστατευτικά πλαστικά στους θόλους των τροχών, χρωμιωμένες ράγες οροφής και ζάντες Braga 18 ιντσών ή Manaslu 19΄΄.

Στο εσωτερικό τοποθετήθηκαν ξύλινα διακοσμητικά και πιο ανθεκτικά υφάσματα στα καθίσματα. Προαιρετικά, προσφέρονται δερμάτινες επενδύσεις και alcantara, με τη μεγάλη οθόνη αφής και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να είναι στάνταρ. Φυσικά δεν λείπουν όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και οι τεχνολογίες άνεσης και ψυχαγωγίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια αυτό που κάνει τη διαφορά στο μοντέλο είναι οι χώροι. Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση πέντε ενήλικες επιβάτες, με τον όγκο του πορτμπαγκάζ να κυμαίνεται από 660 έως 1.950 λίτρα, ανάλογα τη θέση των καθισμάτων, μεταφέροντας από ποδήλατα έως εξοπλισμό σκι, βουνού και άλλων δραστηριοτήτων.

Το σύστημα τετρακίνησης ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, με την ικανότητα ρυμούλκησης της Superb Scout να ανέρχεται στα 2.200 κιλά.

Για την κίνηση φροντίζουν οι δίλιτροι κινητήρες βενζίνης και diesel, απόδοσης 272 και 190 ίππων αντίστοιχα -η ροπή είναι στα 350 και 400 Nm- με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG7.

Η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, η λειτουργία off-road στο σύστημα Dynamic Chassis Control (DCC), η τετρακίνηση και η μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης, βοηθούν σημαντικά στις εκτός δρόμου διαδρομές. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης