Ο βελτιωτικός οίκος Brabus, ο οποίος ειδικεύεται στα μοντέλα της Mercedes, ανέλαβε να τροποποιήσει τη G-Class, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα ονομάζεται 800 Adventure XLP και τροφοδοτείται από τον V8 4.0 twin turbo κινητήρα, ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις αποδίδει 800 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Παρά το βάρος του αμαξώματος, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα.

Πατάει σε ελαστικά all terrain 22 ιντσών και το πίσω τμήμα του αμαξώματος έχει τροποποιηθεί για την τοποθέτηση της καρότσας. Ουσιαστικά μιλάμε για μία pick-up έκδοση της G-Class, με το μήκος να αγγίζει τα 5,31 μέτρα και το μεταξόνιο να έχει αυξηθεί κατά 50 ολόκληρα εκατοστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλαγές έγιναν και στη ρύθμιση της ανάρτησης, με την απόσταση από το έδαφος να φθάνει τα 49 εκατοστά. Για τη βέλτιστη στρεπτική ακαμψία του οχήματος, οι μηχανικοί της Brabus έκαναν τροποποιήσεις και στο πλαίσιο, ενώ τοποθέτησαν σχάρα και προβολείς στη οροφή, γάντζους και εργάτη.

Στο εσωτερικό, οι βελτιώσεις περιορίστηκαν στις επενδύσεις των επιφανειών, οι οποίες πλέον είναι σε καφέ δέρμα «Burned Oak», στα καθίσματα υπάρχει καπιτονέ σε σχήμα διαμαντιού, ενώ δεν λείπουν το alcantara και τα carbon διακοσμητικά.

Η τιμή του Brabus 800 Adventure XLP ορίστηκε στα 575.630 ευρώ. Ωστόσο, όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει το Wingcopter, ένα σύστημα που ενσωματώνει drone για την εκτέλεση αερομεταφορών σε απομακρυσμένες περιοχές. Το κόστος της συγκεκριμένης έκδοσης ανέρχεται στα 666.836 ευρώ.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης