Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Λίγο μετά τα αποκαλυπτήρια του EV6, του ολοκαίνουριου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της γκάμας της, η KIA έδωσε στη δημοσιότητα τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To EV6 δεν είναι απλώς το πιο ξεχωριστό αισθητικά και τεχνολογικά προηγμένο όχημα που έχει κατασκευάσει η κορεατική φίρμα.

Είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο τετράτροχο παραγωγής, ένα crossover με εκπληκτικές επιδόσεις και χαρακτηριστικά.

Ενσωματώνει τα πιο προηγμένα συστήματα, μεγάλες ψηφιακές οθόνες στο ταμπλό, head-up display επαυξημένης πραγματικότητας (AR) κι ένα από τα πιο γρήγορα συστήματα φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις, με δύο χωρητικότητες μπαταριών 58,0 kWh και 77,4 kWh. Η αυτονομία του αγγίζει τα 510 χιλιόμετρα, με τις επιδόσεις να συναρπάζουν.

Η κορυφαία έκδοση EV6 GT αποδίδει 585 ίππους και 740 Nm ροπής. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται στον απίστευτο χρόνο των 3,5 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 260 χλμ./ώρα.

Έχει δυνατότητα φόρτισης στα 400V και 800V, αναπληρώνοντας ανέρχεται από το 10% στο 80% σε μόλις 18 λεπτά. Επίσης μπορεί να προσφέρει αυτονομία 100 χιλιομέτρων με μια φόρτιση 4,5 λεπτών.

Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό crossover της KIA θα μπει στην παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

Το πιο ξεχωριστό μοντέλο της KIA

Το νέο λογότυπο της KIA

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης