Παράλληλα με την εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων σχεδιάζονται τα αντίστοιχα ελαστικά, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η αλληλεπίδραση και η επέμβαση του οδηγού και συγχρόνως να αυξηθεί η ασφάλεια και η ευελιξία.

Η Goodyear παρουσίασε ένα εκπληκτικό ελαστικό, το οποίο θα αλλάξει το μέλλον στην αυτοκίνηση. Ονομάζεται Eagle-360, είναι σφαιρικό και δεν θυμίζει τίποτα από όσα έχουμε δει τον τελευταίο αιώνα. Σχεδιάστηκε και παράχθηκε μέσω 3D εκτυπωτών αποκλειστικά για τα αυτόνομα οχήματα, ενσωματώνοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στο σχήμα του, τους πρωτοποριακούς αισθητήρες και την χάραξή του, προσαρμόζεται μόνο του στο οδόστρωμα και τις καιρικές συνθήκες, αλλάζει θέση ώστε να κατανέμεται ομοιόμορφα η φθορά και προσφέρει τη μέγιστη πρόσφυση. Με το Eagle-360, το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον οδηγό να παρκάρει με χαρακτηριστική ευκολία.

Το σφαιρικό ελαστικό συνδέεται στο όχημα με μαγνητική αιώρηση, είναι εντελώς αθόρυβο και άνετο, ενώ το πέλμα σφίγγει σε στεγνό οδόστρωμα και μαλακώνει στο βρεγμένο, με τους αισθητήρες να αναλύουν όλα τα δεδομένα και να παρακολουθούν συνεχώς την πίεση, τη θερμοκρασία και τη φθορά. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης