Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τον Οκτώβριο του 2020, η Bugatti έκανε τη μεγάλη έκπληξη, παρουσιάζοντας ένα εκθαμβωτικό τετράτροχο, με εντυπωσιακή σχεδίαση, ακραία αεροδυναμική και εκπληκτικές προδιαγράφες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει τελική ταχύτητα πάνω από 500 χλμ./ώραΤρείς μήνες αργότερα, η Bolide ψηφίστηκε στο πλαίσιο του φημισμένου φεστιβάλ του Παρισιού «Festival Automobile International» – το οποίο φέτος διεξήχθη διαδικτυακά – ως το πιο όμορφο και ελκυστικό αισθητικά hypercar

Στην 36η έκδοση του διάσημου και διεθνώς αναγνωρισμένου φεστιβάλ, απονεμήθηκαν βραβεία σε 15 συνολικά κατηγορίες. Η κριτική επιτροπή, επιβραβεύει τα πιο δημιουργικά και συναρπαστικά σχέδια στον χώρο των τεσσάρων τροχών, τις σημαντικότερες καινοτομίες και τις τολμηρές ιδέες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Bolide είναι το πιο ασυμβίβαστο, προηγμένο τεχνολογικά και γρήγορο όχημα που έχει δημιούργησε η Bugatti. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας, Achim Anscheidt, ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το hypercar της εταιρείας από το Molsheim έχει βάρος μόλις 1.240 κιλά και αποδίδει 1.850 ίππους. Επιτυγχάνει μια από τις καλύτερες αναλογίες βάρους/ίππο και μπορεί να συντρίψει όλα τα ρεκόρ ταχύτητας. Τα 0-200 έρχονται σε λιγότερα από 8 δευτερόλεπτα και η τελική ξεπερνά τα 500 χλμ./ώρα, ωστόσο, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ευελιξία του και η σταθερότητα που επιδεικνύει στις πιο απαιτητικές διαδρομές.

Οι επιδόσεις της γαλλικής "βολίδας" είναι εκρηκτικές

Αγωνιστικού τύπου καμπίνα με φουλ carbon και alcantara

Λογικά θα παραχθεί μόνο έπειτα από παραγγελία

 

Η νέα Bugatti αποδίδει 1.850 ίππους

Πού παραδόθηκε η πρώτη Bugatti Chiron Pur Sport;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης