Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από μήνες αναμονής και δεκάδες teaser φωτογραφίες, η γερμανική φίρμα αποκάλυψε επίσημα το Grandland X, το οποίο τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας των SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυαναμενόμενο μοντέλο της Opel είναι μεγαλύτερο από το Crossland X που είδαμε πριν από λίγο καιρό. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τον «αδελφό» πλέον Peugeot 3008 και ουσιαστικά αποτελεί τον διάδοχο του Zafira, έχοντας όμως διαφορετική φιλοσοφία. Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Karl-Thomas Neumann, δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρώτα χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4.477 χλστ., το πλάτος στα 1.844 χλστ. και το ύψος στα 1.636 χλστ. Το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.675 χλστ., με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 514 λίτρων, που με την αναδίπλωση των καθισμάτων εκτοξεύεται στα 1.652 λτ. Η αισθητική της καμπίνας ακολουθεί τη φιλοσοφία του καινούργιου Insignia, συνδυάζοντας την κομψότητα με την εργονομία και την πρακτικότητα. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Ξεχωρίζουν τα θερμαινόμενα και εργονομικά καθίσματα πιστοποιημένα από την AGR, η κάμερα 360 μοιρών, τα συστήματα ανίχνευσης πεζών, αυτόματου φρεναρίσματος και ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού, το ενεργό cruise control, η αυτόματη πίσω πόρτα, το σύστημα OnStar και η ασύρματη φόρτιση smartphones.

H Opel δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τους κινητήρες, ωστόσο θεωρούμε βέβαιη τη χρησιμοποίηση του 1.6 biturbo diesel των 160 ίππων και του καινούργιου 1.5 turbo βενζίνης. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο 8άρι. Επίσης, προαιρετικά υπάρχει και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης «Grip Control» με πέντε προγράμματα οδήγησης.

Η επίσημη πρεμιέρα του μεσαίου SUV, Grandland X, έχει προγραμματιστεί για την έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο. Η εμπορική του πορεία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης