Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η ισπανική φίρμα παρουσίασε το ολοκαίνουριο μοντέλο της γκάμας της, ένα αυτοκίνητο που εξελίχθηκε αποκλειστικά από την ίδια και ανήκει στα SUV Coupe υψηλών επιδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Formentor είναι, ίσως, ένα από τα πιο αεροδυναμικά οχήματα της κατηγορίας, με την εμφάνισή του να εντυπωσιάζει. Έχει μήκος 4,45 μέτρα, πλάτος 1,84μ, και ύψος μόλις 1,5μ. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τα εμπνευσμένα χρώματα του αμαξώματος, οι ζάντες 18 και 19 ιντσών, τα αεριζόμενα δισκόφρενα της Brembo, οι έντονες καμπύλες και ο διαχύτης με τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης αναδεικνύουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια σπορ φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με τα μπάκετ δερμάτινα καθίσματα, το τιμόνι με τα κουμπιά εκκίνησης του κινητήρα και παραμετροποίησης των προγραμμάτων οδήγησης και τα χάλκινα διακοσμητικά να κάνουν τη διαφορά. Χάρη στο μεταξόνιο των 2,68 μέτρων, στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση τέσσερις ενήλικες επιβάτες, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 450 λίτρων.

Όλες οι λειτουργίες και εφαρμογές ελέγχονται μέσω της οθόνης 12 ιντσών που δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα και είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και διαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων άνεσης και υποβοήθησης.

Το Formentor θα προσφέρεται με δύο επιλογές κινητήρα. Η πρώτη έκδοση φέρει τον 2.0 TSI απόδοσης 310 ίππων και 400 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων με λειτουργία shift-by-wire και σύστημα τετρακίνησης 4Drive, καθώς και ενεργή ανάρτηση.

Η δεύτερη έκδοση είναι plug-in hybrid και φέρει τον 1.4 TSI κινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Αποδίδει 245 ίππους και 400 Nm ροπής, έχει ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιόμετρα, σύστημα τετρακίνησης και το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ εννέα ξεχωριστών χρωμάτων για το εξωτερικό αμάξωμα (Urban Silver, Midnight Black, Magnetic Tech, Candy White, Graphene Grey, Dark Camouflage, Desire Red, Petrol Blue Matte και Magnetic Tech Matte).

Όσο για το λανσάρισμα στην αγορά, προγραμματίζεται το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης