Παρότι τα αυτοκίνητα κατηγορίας SUV κυριαρχούν απόλυτα στην παγκόσμια αγορά και αυξάνουν συνεχώς το μερίδιο τους, η Nissan συνεχίζει να επενδύει στα sedan – τουλάχιστον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση της Νέας Υόρκης, η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε τη νέα γενιά του Altima, ενός μεσαίου sedan με δυναμικό σχεδιασμό, εκφραστικό στιλ, πολυτελές εσωτερικό και πρωτοποριακές τεχνολογίες. Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, είναι χαμηλότερο, μεγαλύτερο και φαρδύτερο, έχοντας σπορ φιλοσοφία.

Η καμπίνα είναι ριζικά αναβαθμισμένη, διαθέτοντας μεγάλο πίνακα οργάνων, σύστημα πολυμέσων Nissan Connect με οθόνη 8 ιντσών που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, καθίσματα με πρόσθετη στήριξη, δερμάτινες επενδύσεις και διακοσμητικά που αναδεικνύουν τα premium χαρακτηριστικά του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Altima ακολουθεί τα χνάρια του ηλεκτροκίνητου Leaf, ενσωματώνοντας το όραμα «Intelligent Mobility» της Nissan και, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο τα οχήματα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Βασικό στοιχείο σε αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί το ProPILOT Assist, μία τεχνολογία υποστήριξης του οδηγού, που ελέγχει υπό ορισμένες συνθήκες, το γκάζι, το τιμόνι και το φρένο.

Επίσης, το αυτοκίνητο διαθέτει το «Rear Automatic Braking» το οποίο βοηθά τον οδηγό να ανιχνεύσει ακίνητα αντικείμενα κατά την κίνηση με όπισθεν και, αν χρειαστεί, να εφαρμόσει τα φρένα για να αποφευχθεί μια σύγκρουση. Φυσικά, δεν λείπει η κάμερα 360 μοιρών, καθώς και τα συστήματα «Automatic Emergency Braking» με ανίχνευση πεζών, «Rear Automatic Braking», «Lane Departure Warning», «Blind Spot Warning», «Rear Cross Traffic Alert» και «High Beam Assist».

Για την κίνηση φροντίζουν δύο νέοι τετρακύλινδροι κινητήρες που διακρίνονται για την απόδοση και την οικονομία. Επίσης, το Altima, διατίθεται για πρώτη φορά με το σύστημα τετρακίνησης AWD.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης