Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στη δημοφιλή και άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των μικρών crossover εισβάλλει η ισπανική φίρμα, με το πολυαναμενόμενο Arona το οποίο έκανε ντεμπούτο σε ειδική εκδήλωση στη Βαρκελώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Seat έχει εξαπολύσει επίθεση σε όλα τα μέτωπα, καθώς μετά το νέο Ibiza και το Ateca, αποκάλυψε το καινούργιο μέλος της οικογένειας της, το οποίο κατασκευάζεται και αυτό στο εργοστάσιο του Martorell, στην Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Arona τοποθετείται απέναντι από τα Nissan Juke, Peugeot 2008 και Renault Captur. Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του ομίλου VW και ουσιαστικά αποτελεί την crossover εκδοχή του Ibiza, έχοντας όμως μεγαλύτερες διαστάσεις και ύψος. Τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών, οι αλουμινένιες ποδιές και οι ράγες οροφής, αναδεικνύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τα δύο νεότερα μοντέλα της γκάμας, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια φιλοσοφία. Στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και απεριόριστες εφαρμογές. Ο εξοπλισμός είναι πλουσιότατος, περιλαμβάνοντας τα συστήματα Adaptive Cruise Control, Traffic Jam Assist, Front Assist, αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, επαγωγική φόρτιση smartphone και πολλά ακόμη.

Οι διαθέσιμοι χώροι είναι ιδανικοί για τέσσερα άτομα, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 400 λίτρων. Κάτω από το καπό βρίσκονται τα γνωστά σύνολα βενζίνης και diesel της VW, όπως ο 1.0 TSI με τους 95 και 115 ίππους, ο 1.5 TSI Evo 150 ίππων και ο 1.6 TDI απόδοσης 80, 95 και 115 ίππων. Επίσης, θα υπάρξει και έκδοση που καταναλώνει φυσικό αέριο.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 68 συνδυασμών χρωμάτων για το αμάξωμα και την καμπίνα, έχοντας παράλληλα πληθώρα επιλογών εξατομίκευσης. Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τέσσερα (Reference, Style, FR και XCelence), με τις δύο πλουσιότερες εκδόσεις να φέρουν επιπλέον στοιχεία, όπως LED φώτα και φωτισμό περιβάλλοντος.

Το νέο Seat Arona θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Όσο για το χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά, θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ανακαλύψτε τα νέα Ateca και Ibiza

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης