Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 11:02
Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το νέο μεγάλο SUV της σειράς ID., ένα προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο με εκπληκτικά επίπεδα ευελιξίας και πρακτικότητας, υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και πρωτοποριακά συστήματα, παρουσίασε η VW.

Ονομάζεται ID. Roomzz και θα μπει στην παραγωγή το 2021. Αρχικά, θα είναι διαθέσιμο στην Κίνα και στη συνέχεια θα λανσαριστεί σε όλες τις αγορές του κόσμου. Το καινούργιο δημιούργημα της γερμανικής φίρμας δείχνει το μέλλον τόσο από πλευράς αισθητικής όσο και τεχνολογιών. 

Το μήκος του αμαξώματος είναι 4.915 χλστ., το πλάτος 1.890 χλστ., το ύψος 1.760 χλστ. και το μεταξόνιο 2.965  χλστ. Ανοίγοντας τις συρόμενες πόρτες αποκαλύπτεται ένας νέος κόσμος. Στο εσωτερικό υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων, με τα καθίσματα να είναι ανεξάρτητα, να περιστρέφονται κατά 25 μοίρες και να προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε επιβάτη.

Το τιμόνι λειτουργεί και ως ψηφιακός πίνακας, το παρμπρίζ είναι ένα μεγάλο head-up display, οι επενδύσεις από ένα πρωτοποριακό ανακυκλώσιμο υλικό που ονομάζεται AppleSkin και τα διακοσμητικά στις πόρτες από ειδικά επεξεργασμένο ξύλο. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από την οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα ή με φωνητικές εντολές.

Για την κίνηση φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 306 ίππων και μία μπαταρία 82 kWh η οποία φορτίζει σε ποσοστό 80% σε μόλις 30 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή 150 kW (DC). Η αυτονομία ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα σύμφωνα με το αυστηρότερο πρότυπο WLTP και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων είναι και η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4, επιτρέποντας την κίνηση χωρίς τη συνδρομή του οδηγού.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 11:54