Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σπουδαίο γεγονός η έναρξη παραγωγής του Pininfarina Battista των 1.900 ίππων, καθώς αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο που θα έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ιταλία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Pininfarina ξεκίνησε επίσημα την παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού Battista σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της μάρκας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Μετά την αποκάλυψη του το 2019, η εταιρία έβαλε μπρος τις μηχανές για να παραδώσει και τις 150 μονάδες του supercar 1.900 ίππων και κάτι μας λέει πως θα γίνει sold out πριν ακόμα δούμε το πρώτο στους δρόμους.

Από την αρχή μέχρι το τέλος, ο κύκλος παραγωγής ενός μόνο Battista θα διαρκείει 10 εβδομάδες και συνολικά περίπου 1.250 ώρες. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα στο Battista Atelier που βρίσκεται στο Cambiano της Ιταλίας, ενώ χώρο που παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο μελέτης για τη μάρκα και πλέον έχει ανακαινιστεί πλήρως για να κατασκευαστεί αυτό το αυτοκίνητο και να ανυψώσει το status της Pininfarina στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Battista θα επιταχύνει 0-100 σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και θα παρέχει επίσης αυτονομία WLTP περίπου 500χλμ. με την τιμή του να είναι κοντά στα 2 εκατ. ευρώ.
Κάθε Battista θα κατασκευαστεί από μόλις 10 άτομα σε διάστημα 10 εβδομάδων. 14 διαφορετικές ζώνες παραγωγής και διασφάλισης ποιότητας απαρτίζουν το Atelier. Αυτό περιλαμβάνει μια διαδικασία βαφής τριών εβδομάδων και πολλαπλές ζώνες που απαιτούν στάση δύο ή περισσότερων ημερών για να μπορέσει το αυτοκίνητο να προχωρήσει. Όταν φτάσει στον τελικό του σταθμό εργασίας, τοποθετείται σε ειδικό μηχάνημα για 24 ώρες για να ολοκληρώσει μια λεπτομερή ευθυγράμμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Battista μοιράζεται μεγάλο μέρος της τεχνολογίας του κινητήρα του με το Rimac Nevera, το οποίο επίσης μπήκε στη γραμμή παραγωγής. Κάθε ιδιοκτήτης προσκαλείται στο Atelier για να συναντήσει την ομάδα συναρμολόγησης και να δει το αυτοκίνητό του να κατασκευάζεται. Η Pininfarina λέει ότι «δημιουργείται μια προσαρμοσμένη πρόταση σχεδίασης για κάθε πελάτη προτού προσκληθεί στο Cambiano να εργαστεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους σχεδιαστές».

Οι επιλογές εξατομίκευσης είναι πραγματικά αμέτρητες. Η εταιρία ανακοινώνει πάνω από 128 εκατ. πιθανές εσωτερικές διαμορφώσεις και 13,9 εκατ. εξωτερικούς συνδυασμούς, ώστε κάθε ένα από τα 150 να είναι μοναδικό. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης