Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του VW Group, η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα δύο επίσημα σκίτσα του πολυαναμενόμενου Golf Mk8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ένα αφορούσε το εξωτερικό αμάξωμα και το δεύτερο το εσωτερικό. Αισθητικά δεν περιμένουμε εκπλήξεις, με τη νέα γενιά του best seller ευρωπαϊκού μοντέλου να ακολουθεί τη γνωστή σχεδιαστική φιλοσοφία, έχοντας όμως πιο δυναμική και σπορτίφ εμφάνιση.

Σε αντίθεση με την εξωτερική εμφάνιση, το σαλόνι του Golf αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback. H VW θα θέσει νέα στάνταρ, δημιουργώντας μία καμπίνα πολύ υψηλών προδιαγραφών, με ψηφιακό ταμπλό και απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Golf θα είναι με διαφορά το πιο high-tech μοντέλο, περιλαμβάνοντας μία τεράστια οθόνη στο εμπρός τμήμα που καλύπτει το μισό ταμπλό, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην A-Class. Εκεί, θα ενσωματώνεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και όλες οι λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Οι διακόπτες και τα κουμπιά έχουν αφαιρεθεί από την κονσόλα, το χειρόφρενο είναι ηλεκτρικό, ο μοχλός ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου διαφορετικός και το τιμόνι ολοκαίνουργιο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Herbert Diess, επιβεβαίωσε ότι το παγκόσμιο ντεμπούτου του Golf θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης