Μετά τα σκίτσα του πρωτότυπου πεντάθυρου ΤΤ, η Audi έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου, το οποίο κάνει σήμερα πρεμιέρα στην έκθεση του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το TT Sportback βασίζεται στο Coupe παραγωγής, έχοντας όμως πέντε πόρτες και διαστάσεις αντίστοιχες του A3 Sedan. Το μήκος του είναι στα 4,47 μέτρα, το πλάτος στο 1,89μ. και το ύψος στο 1,38μ.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις των Coupe και Roadster. Στον πίνακα οργάνων ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής 12,3 ιντσών, με το τριάκτινο κοφτό τιμόνι, τους στρογγυλούς αεραγωγούς και τις δερμάτινες επενδύσεις, να συνδυάζουν την πολυτέλεια και το σπορτιφ χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυριότερη διαφορά είναι στο πίσω τμήμα, όπου υπάρχουν δύο ανεξάρτητα καθίσματα και ανάμεσά τους μια μικρή κονσόλα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2.0 TFSI κινητήρας, απόδοσης 400 ίππων και 450 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Quattro και του αυτόματου κιβωτίου S-Tronic 7 σχέσεων.

Το TT Sportback επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να ανέρχεται στα 7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 162 γρ./χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης