Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Μετά την ανανέωση του Fiesta, η Ford φρεσκάρει και την εικόνα του Focus, τόσο μέσα όσο και Σημεία αναφοράς του νέου Focus είναι τα νέα εξηλεκτρισμένα μηχανικά σύνολα EcoBoost Hybrid.έξω. Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου θα διαθέτουν από εδώ και στο εξής ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα με LED και προβολείς ομίχλης. Προαιρετικά, θα διατίθεται και σύστημα μείωσης της φωτεινότητάς τους, το οποίο θα λειτουργεί μέσω κάμερας. Μόλις αντιληφθεί αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα, θα προστατεύει με αυτόν τον τρόπο τον οδηγό του από «τύφλωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πίσω μέρος, τα φώτα είναι πιο σκουρόχρωμα, ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται και η επιλογή των LED. Κατά τα άλλα, η οβάλ μπλε φίρμα λανσάρει και στη σειρά του Focus, το έντονο πράσινο χρώμα στο αμάξωμα, που προέρχεται από το Puma ST και το Fiesta ST.

Το ισχυρότερο Focus ST θα εφοδιάζεται με νέες ζάντες αλουμινίου, ενώ θα διατίθεται σε hatchback, αλλά και station wagon εκδόσεις. Σχετικά με την καμπίνα, το ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει μεγαλύτερη ψηφιακή οθόνη αφής 13,2 ιντσών, η οποία θα χρησιμοποιεί την τελευταία γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας (SYNC 4 infotainment system).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινητήρες είναι εξοπλισμένοι με ήπιο υβριδικό σύστημα EcoBoost Hybrid

Όσο αφορά στα μηχανικά σύνολα, ο μικρότερος κινητήρας τον οποίο θα φορά το νέο Focus είναι ο Η κορυφαία έκδοση ST έχει απόδοση 280 ίππους!3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος των 1,0 λίτρων με την ισχύ των 125 ή 155 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή ενός αυτόματου διπλού συμπλέκτη Powershift με 7 σχέσεις. Χωρίς τον εξηλεκτρισμό του, ο 1.000άρης κινητήρας αποδίδει 100 ή 125 ίππους, χρησιμοποιώντας χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Τα μοτέρ «EcoBoost» θα επωφελούνται από το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48 volt, για μειωμένη κατανάλωση και μικρότερες εκπομπές ρύπων. Προς το παρόν, η Ford κρατά στη ζωή τον κινητήρα diesel των 1,5 λίτρων «EcoBlue», ο οποίος αποδίδει 95 ή 120 ίππους. Αμφότερες οι δύο εκδόσεις, συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο με οκτώ σχέσεις. Το πιο σκληροπυρηνικό Focus ST, θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί χωρίς αλλαγές, τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,3 λίτρων με τους 280 ίππους, που φορούσε και στο παρελθόν.

Κορυφαία συστήματα ασφάλειας και συνδεσιμότητας για το νέο Focus

Το νέο Focus προσθέτει και νέα συστήματα στην ολοκληρωμένη γκάμα προηγμένων τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης, τα οποία αυξάνουν την αυτοπεποίθηση του οδηγού κάνοντας την οδήγηση λιγότερο απαιτητική. Το Blind Spot Assist επεκτείνει τη λειτουργικότητα του Blind Spot Information System παρακολουθώντας τα τυφλά σημεία του οδηγού για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω. Σημαντική βελτίωση έχουμε επίσης στη συνδεσιμότητα του νέου Focus. Μέσω του FordPass app, ο πελάτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε μία σειρά συνδεδεμένων υπηρεσιών, με ένα smartphone.

Το νέο Focus είναι διαθέσιμο σε 5θυρες και wagon εκδόσεις με μία νέα εκδοχή της ανθρωποκεντρικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Ford.

Βίντεο παρουσίασης του νέου Ford Focus.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ford εγκαινιάζει την πρώτη εικονική έκθεση αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Έχετε Ford; Η εταιρεία αναλαμβάνει υπηρεσίες delivery και παράδοση… στο αυτοκίνητό σας!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης