Το 2011 μια Ferrari 250 Testa Rossa του 1957 είχε περάσει στην ιστορία ως το ακριβότερο αυτοκίνητο, καθώς πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 16,39 εκατομμυρίων δολαρίων. Πλέον, το ρεκόρ ανήκει στην Mercedes W 196 R του Juan-Manuel Fangio.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θρύλος της F1, με αυτό το αυτοκίνητο είχε κατακτήσει το δεύτερο από τα πέντε συνολικά πρωταθλήματα της καριέρας του το 1954. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό, αρχικά ήταν στο μουσείο της Mercedes στη Γερμανία και μετά πουλήθηκε σε ιδιώτη. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν, οπότε και ανακαλύφθηκε εκ νέου σε μια αποθήκη.

Ευτυχώς δε χρειάστηκε καμία ανακατασκευή, αφού ήταν σε τέλεια κατάσταση. Όπως τόνισε και ο ιστορικός αγωνιστικών αυτοκινήτων Doug Nye, «Τα πραγματικά σπάνια αυτοκίνητα σήμερα είναι αυτά που δεν έχουν αναπαλαιωθεί. Σε αυτό δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Πρόκειται για έναν πανέμορφο επιζήσαντα που αποτελεί ορόσημο της τεχνολογίας και οδηγήθηκε από έναν πιλότο θρύλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περασμένο Σαββατοκύριακο (13-14/7), βγήκε σε δημοπρασία στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, με ένα πάμπλουτο συλλέκτη να δίνει το απίστευτο ποσό των 22,72 εκατομμυρίων ευρώ για να το κάνει δικό του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης