Πανευτυχής και με ένα χαμόγελο στα χείλη, κατέφθασε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της BMW στο Μόναχο, ο Marco Wittmann, πρωταθλητής του Γερμανικού Αυτοκινήτου Τουρισμού για το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 25χρονος Γερμανός, ήταν ο σταρ της εκδήλωσης, καθώς η βαυαρική φίρμα τον προσκάλεσε στην έδρα της, για να του παραδώσει την M4 DTM Champion Edition, έπειτα από την κατάκτηση του περσινού τίτλου.

Πρόκειται για μια ειδική έκδοση της M4 Coupe, η οποία δημιουργήθηκε από την BMW προς τιμήν του οδηγού της. Θα παραχθεί σε μόλις 23 μονάδες, τον αριθμό δηλαδή που έχει ο Wittmann στο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η M4 DTM Champion Edition είναι βαμμένη σε άσπρο χρώμα με ρίγες στο καπό και στο πλάι, τον αριθμό «23» στις πόρτες, το λογότυπο «WIT DTM Champion 2014» στα πίσω παράθυρα και την υπογραφή του πρωταθλητή στο carbon ταμπλό.

Σε σχέση με την απλή M4 η επετειακή διακρίνεται για το νέο spoiler στον προφυλακτήρα, την οροφή από ενισχυμένο πλαστικό, τον πίσω διαχύτη, την πτέρυγα και τους εξωτερικούς καθρέπτες από ανθρακόνημα, τις ζάντες 19 ιντσών, τις επενδύσεις alcantara στο εσωτερικό και το ταμπελάκι με το σειριακό αριθμό κάθε έκδοσης. Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, με τον εξακύλινδρο 3.0 TwinPower Turbo κινητήρα, απόδοσης 431 ίππων και 550 Nm ροπής, να παραμένει ως έχει.

Φυσικά, όλες οι μονάδες της επετειακής έκδοσης έχουν προπωληθεί, με τους 22 τυχερούς ιδιοκτήτες να δικαιούνται σεμινάρια οδήγησης από τον ίδιο τον Wittman, στην πίστα του Nurburgring.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης