Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η έκτη γενιά του Subaru Impreza μόλις παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, μία εκδήλωση στην οποία είχε αποκαλυφθεί και η πρώτη γενιά του μοντέλου το 1992. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Subaru Impreza θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά ως hatchback με τις κυριότερες σχεδιαστικές αλλαγές στο μπροστινό μέρος να είναι η μεγαλύτερη γρίλια και οι πιο αιχμηροί προβολείς. Στο πίσω μέρος οι διαφορές είναι πιο έντονες και αφορούν κυρίως το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων που είναι σαν δαγκάνες αλλά και ο εμφανής σωλήνας της εξάτμισης.

Η εικόνα στο εσωτερικό της καμπίνας είναι αρκετά διαφορετικά από τη προηγούμενη γενιά καθώς δεσπόζει μία οθόνη 11.6 ιντσών για το σύστημα infotainment ενώ ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός στις 7 ίντσες. Το λογισμικό που συνοδεύει το αυτοκίνητο υποστηρίζει τις ασύρματες εκδόσεις του Apple Carplay και του Android Auto ενώ το παρών δίνει και η βελτιωμένη έκδοση της σουίτας συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού της Subaru, EyeSight. Μεταξύ άλλων, το νέο Subaru είναι σε θέση να αναγνωρίζει ποδήλατα και πεζούς ενώ διαθέτει σύστημα Blind Spot αλλά και διατήρησης λωρίδας.

Το νέο Impreza θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: Base, Sport και RS. Στις δύο πρώτες το κινητήριο σύνολο είναι ένας τετρακύλινδρος boxer κινητήρας 2λτ. ο οποίος αποδίδει 154 άλογα και 197 Nm ροπής. Η πιο γρήγορη έκδοση RS ξεχωρίζει εμφανισιακά καθώς είναι πιο επιθετική με γκρι διακοσμητικά στοιχεία, 18άρες ζάντες αλλά και στάνταρ προβολείς LED, ενώ κάτω από το καπό διαθέτει τον τετρακύλινδρο boxer μοτέρ 2,5 λίτρων με ισχύ 185 αλόγων και 241 Nm ροπής. Όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με CVT κιβώτιο ταχυτήτων και στάνταρ τετρακίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Subaru Impreza θα είναι διαθέσιμο για την αγορά των Η.Π.Α. την άνοιξη του 2023.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης