Η Czinger Vehicles, έδωσε στη δημοσιότητα τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του 21C, ενός πρωτοποριακού αυτοκινήτου που είναι κατασκευασμένο σε μεγάλο ποσοστό μέσω τεχνολογίας 3D.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεοσύστατη εταιρεία από το Λος Άντζελες έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή 80 μονάδων. Το hypercar είναι διθέσιο με τη διάταξη των θέσεων να είναι 1+1, δηλαδή ο οδηγός κάθεται στο κέντρο του cockpit και ο συνοδηγός ακριβώς από πίσω του.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο ιδρυτής της φίρμας, Kevin Czinger, έδειξε δύο εκδόσεις. Αυτή με το γκρι χρώμα είναι η βασική, ενώ η μπλε φέρει το πακέτο Lightweight Track Configuration με τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εξωτικό αμερικανικό όχημα τροφοδοτείται από έναν V8 2,88 λίτρων κινητήρα twin turbo και δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το υβριδικό σύνολο αποδίδει 1.250 ίππους, με τις επιδόσεις να είναι καταιγιστικές.

Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 1,9΄΄, τα 300 χλμ./ώρα σε 15 δευτερόλεπτα και τα 400 στον εκπληκτικό χρόνο των 29 δευτερολέπτων, δηλαδή ταχύτερα και από την Koenigsegg Regera, η οποία κατέχει το σχετικό ρεκόρ. Όσο για την τελική, ξεπερνά τα 430 χλμ./ώρα.

Η κάθετη δύναμη που παράγει είναι αντίστοιχη μονοθεσίου της F1, με το αυτοκίνητο να παραμένει «βιδωμένο» στην άσφαλτο στις υψηλές ταχύτητες. Η απλή έκδοση του 21C έχει βάρος 1.250 κιλά και η Lightweight Track Configuration 1.218 κιλά, χάρη στην εκτενή χρήση carbon.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης