Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ελαφριά κατασκευή, σπορτίφ προφίλ, ενεργή αεροδυναμική, πολυτελές εσωτερικό και ισχυροί κινητήρες. Η έκδοση coupe του δημοφιλούς SUV της Porsche έχει ό,τι ακριβώς απαιτεί κάποιος από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ολοκαίνουργια Cayenne Coupe τοποθετείται απέναντι από τα BMW X6 και Mercedes GLE Coupe. Αισθητικά, βασίζεται στη συμβατική έκδοση του success story της Porsche, έχοντας κεκλιμένη οροφή χαμηλότερη κατά 20 χλστ., ανασχεδιασμένες κολόνες και πόρτες, μεγαλύτερα φτερά και τονισμένο πίσω τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο διαθέτει από τη βασική έκδοση πλειάδα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας, όπως την πανοραμική γυάλινη οροφή – η carbon είναι στα έξτρα – και το πακέτο Porsche Active Aerodynamics (PAA) με την ενεργή πίσω πτέρυγα.

Στην καμπίνα δεν υπάρχουν αλλαγές όσον αφορά στη σχεδίαση και την επιλογή των υλικών, με το δέρμα, το alcantara, τα ανθρακονήματα και τις high-tech τεχνολογίες να κυριαρχούν.

Η διάταξη του σαλονιού είναι τετραθέσια, με τους πίσω επιβάτες να κάθονται αρκετά χαμηλά προς όφελος της άνεσης. To πορτμπαγκάζ είναι ελαφρώς μικρότερο από το αντίστοιχο της απλής Cayenne, με τη χωρητικότητα να κυμαίνεται από 625 έως 1.540 λίτρα.

Όσον αφορά στους κινητήρες, η Cayenne Coupe θα προσφέρεται μόνο με σύνολα βενζίνης. Στη βάση είναι ο εξακύλινδρος 3.0 λίτρων απόδοσης 340 ίππων και 450 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 243 χλμ./ώρα.

Η έκδοση Turbo τροφοδοτείται από τον V8 4.0 twin turbo των 550 ίππων και 770 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 286 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι δύο εκδόσεις φέρουν στάνταρ το πακέτο Sport Chrono Package. Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές το φθινόπωρο. Οι τιμές έχουν ήδη ανακοινωθεί στη Γερμανία, με την Cayenne Coupe να ξεκινά από 83.711 ευρώ και την Cayenne Turbo Coupe από €146.662.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης