Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από την πεντάθυρη hatchback έκδοση και τη station Touring Sports, η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε την 12η γενιά της τετράθυρης Corolla.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA), έχοντας ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις και πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Η αισθητική της καινούργιας Corolla Sedan είναι σαφώς πιο δυναμική σε σχέση με τους προκατόχους της, διαθέτοντας πιο έντονες γωνίες, LED φώτα και μοντέρνο σχήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με τις διαστάσεις, παρά μόνο ότι το μεταξόνιο έχει μήκος 2,7 μέτρα. Στην καμπίνα έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των υλικών και στη συναρμογή. Οι χώροι για τους επιβάτες χαρακτηρίζονται ιδανικοί, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει πλειάδα συστημάτων και τεχνολογιών.

Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 8 ιντσών, μπροστά από τον οδηγό έχει τοποθετηθεί ψηφιακός πίνακας οργάνων και στο παρμπρίζ head-up display 10 ιντσών. Το πακέτο «Toyota Safety Sense» είναι στάνταρ, ενσωματώνοντας όλα τα βασικά συστήματα υποβοήθησης.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Toyota στην Τουρκία, με την εμπορική πορεία να ξεκινά το πρώτο τρίμηνο του 2019. Στην Ευρώπη, θα προσφέρεται με δύο σύνολα, το γνωστό υβριδικό απόδοσης 122 ίππων και ένα βενζίνης 1.6 λίτρου με 132 ίππους.

Η υβριδική έκδοση εμφανίζει σύμφωνα με το αυστηρότερο πρότυπο WLTP μέση κατανάλωση 4,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 98 γρ./χλμ., ενώ η βενζινοκίνητη 6,1 λτ. και 139 γρ./χλμ., αντίστοιχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης