Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η κορυφαία έκδοση του καινούργιου τετράθυρου coupe της γερμανικής φίρμας παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα, λίγο πριν το παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως κάθε μοντέλο της AMG έτσι και αυτό, φέρει δυναμικό bodykit με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και βελτιωμένη αεροδυναμική, αναβαθμισμένο πλαίσιο, φρένα και σύστημα διεύθυνσης. Το αυτοκίνητο είναι διακριτικά σπορτίφ, με τον διαχύτη, τις ζάντες 19 ιντσών, τα μαρσπιέ στο πλάι και τις δύο απολήξεις της εξάτμισης να αναδεικνύουν τον δυναμισμό και την κομψότητα της CLA 35.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν εκπλήξεις, με το flat bottom τιμόνι, τα σπορ καθίσματα με την υπογραφή της AMG, τα κόκκινα διακοσμητικά και το σύστημα πολυμέσων MBUX με τις μεγάλες οθόνες να βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό. Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει το AMG Track Pace, το οποίο καταγράφει δεδομένα σε πίστα ή σε διαδρομή που επιλέγει ο οδηγός. Φυσικά δεν λείπει το AMG Drive Select με τα πέντε προγράμματα λειτουργίας (Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual).

Κάτω από το καπό του compact coupe βρίσκεται ο δίλιτρος turbo κινητήρας απόδοσης 306 ίππων και 400 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT DCT 7G και σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 4,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Ο χρόνος λανσαρίσματος στην αγορά και η τιμή της AMG CLA 35, θα ανακοινωθούν στα μέσα του μήνα, στο πλαίσιο του σαλονιού της Νέας Υόρκης.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης