Του Λουκά Παπαλάμπρου

Οι πρώτες φωτογραφίες του καινούργιου roadster της γερμανικής φίρμας είναι γεγονός. Η Ζ4 αποκαλύφθηκε έστω και ανεπίσημα, αναδεικνύοντας τις καλλίγραμμες αναλογίες και τον πλούσιο εσωτερικό της κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο έχει πιο δυναμικά και σπορ χαρακτηριστικά, περισσότερες καμπύλες και ένα πραγματικά πανέμορφο πίσω τμήμα. Το καπό παραμένει μακρύ και μυώδες, το παρμπρίζ έχει έντονη κλίση, ενώ αεραγωγοί υπάρχουν τόσο εμπρός, όσο και στο πλάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Z4 διαθέτει ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, διαχύτη, ευμεγέθεις απολήξεις της εξάτμισης, ζάντες 10 ακτινών και φυσικά τα γνωστά roll bar πίσω από τα προσκέφαλα για την ασφάλεια των επιβατών.

Βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR, το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής αντοχής, αλουμίνιο και μαγνήσιο, με το βάρος να κυμαίνεται στα 1.400 κιλά περίπου, παρά τις αυξημένες διαστάσεις.

Στην καμπίνα, διακρίνεται ο εντυπωσιακός ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων iDrive. Η εικόνα του σαλονιού είναι πιο κομψή και σπορτίφ σε σχέση με την απερχόμενη Z4, τα καθίσματα πιο αναπαυτικά και οι διακόπτες πιο εργονομική.

Η BMW Ζ4 8α κατασκευάζεται μαζί με τη νέα Toyota Supra στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία, χρησιμοποιώντας κοινά μηχανικά μέρη. Αρχικά, θα προσφέρεται στην έκδοση M40iμε τον καινούργιο εξακύλινδρο 3.0 twin-scroll turbo κινητήρα και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης