Του Λουκά Παπαλάμπρου

Συναρπαστική, μυώδης, σπορ, ακραία, πανίσχυρη, εκρηκτική! Η νέα 911 GT2 RS είναι ικανή να προσφέρει μοναδικές στιγμές συγκίνησης στον οδηγό, εκτοξεύοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Porsche χαρακτήρισε το αυτοκίνητο ως το ισχυρότερο και ταχύτερο που έχει κατασκευάσει ποτέ, ξεπερνώντας ακόμη και την «υπερηχητική» 918 Spyder σε χρόνους! Τροφοδοτείται από μία αναβαθμισμένη εκδοχή του εξακύλινδρου 3,8 biturbo κινητήρα, με την απόδοση να φθάνει τους 700 ίππους και τα 750 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο PDK επτά σχέσεων με αγωνιστικές ρυθμίσεις. Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 8,3΄΄. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα, με τους μηχανικούς της γερμανικής φίρμας να τοποθετούν νέα εξάτμιση από τιτάνιο, carbon κεραμικά φρένα, μονομπούλονες ζάντες ελαφρού κράματος και ελαστικά διαστάσεων 265/35 ZR 20 μπροστά και 325/30 ZR 21 πίσω.

Σε καπό, φτερά, καθρέπτες, πίσω πτέρυγα και αεραγωγούς έχει χρησιμοποιηθεί ανθρακόνημα και CFRP (carbon-fibre reinforced plastic), ενώ η οροφή είναι από μαγνήσιο. Στην καμπίνα ξεχωρίζουν τα αγωνιστικών προδιαγραφών καθίσματα, το τιμόνι με τα paddle shifters και οι επενδύσεις από μαύρο δέρμα, κόκκινη alcantara και carbon.

Η Porsche 911 GT2 RS φέρει βελτιώσεις σχεδόν σε όλα τα μηχανικά μέρη, εξοπλίζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, PSM με Sport λειτουργία, Porsche Track Precision και άλλα. Επίσης, υπάρχει το πρόσθετο πακέτο Chrono για όσους αρέσκονται να επισκέπτονται πίστες και να μετράνε χρόνους.

Όσον αφορά στην τιμή, στη Γερμανία ορίστηκε στα 285.220 ευρώ, ενώ στη Βρετανία στις 207.506 λίρες. Για όποιον επιθυμεί κάτι πιο ιδιαίτερο, υπάρχει το έξτρα πακέτο Weissach, το οποίο κοστίζει £21.042 και περιλαμβάνει οροφή και κάλυμμα χώρου αποσκευών από τιτάνιο και roll bars, ζάντες και αντιστρεπτικές από μαγνήσιο, μειώνοντας το βάρος κατά 30 κιλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης