Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στη δημιουργία της πρώτης ειδικής έκδοσης της νέας γενιάς του εμβληματικού sportcar προχώρησε η γερμανική φίρμα. Ονομάζεται Belgian Legend Edition και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της επετείου για τα 75α γενέθλια του Jacky Ickx.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Porsche θέλησε να τιμήσει έναν από τους σπουδαιότερους οδηγούς αγώνων, τον αποκαλούμενο «μαέστρο». Ο Βέλγος έχει κατακτήσει τα πάντα στη σπουδαία καριέρα του, από το Le Mans έως το Dakar Rally και το Can Am Championship, ενώ έχει σημειώσει και οκτώ νίκες στη F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συλλεκτική αυτή έκδοση θα παραχθεί σε μόλις 75 μονάδες. Βασίζεται στη 911 Carrera 4S, είναι βαμμένη στο αποκλειστικό χρώμα «Blue ribbon», το οποίο παραπέμπει στο κράνος που φορούσε ο Ickx. Το υπέροχο sportcar πατάει σε ζάντες 20 ιντσών μπροστά και 21 πίσω με λευκό περίγραμμα και στην κολόνα Β απεικονίζεται η σημαία του Βελγίου με την υπογραφή του 75χρονου οδηγού.

Η καμπίνα καλύπτεται από μαύρο δέρμα Pebble Grey και διακοσμητικά Pebble Grey, στα μαρσπιέ υπάρχει η υπογραφή του Βέλγου, όπως και στο κεντρικό υποβραχιόνιο, καθώς και στο κλειδί του αυτοκινήτου. Στα καθίσματα συναντάμε χαραγμένη την ένδειξη 911 και, φυσικά, δεν λείπει το λογότυπο «Belgian Legend Edition».

Όσο για την τιμή της 911 (992) Belgian Legend Edition, ορίστηκε στα 199.911 ευρώ.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης