Του Λουκά Παπαλάμπρου

Λίγους μήνες έπειτα από την αποκάλυψη της ακριβοθώρητης Senna, η βρετανική φίρμα παρουσιάζει μία ειδική έκδοση του hypercar που καταπλήσσει με τα χαρακτηριστικά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την Senna Carbon Theme, μία από τις πέντε on-off εκδόσεις που θα δημιουργήσει το τμήμα McLaren Special Operations (MSO). Όπως μαρτυρά το όνομα, το αμάξωμα του αυτοκινήτου είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το carbon καλύπτει κάθε επιφάνεια και αποτελείται από 67 διαφορετικά κομμάτια, τα οποία για να σχεδιαστούν, παραχθούν και τοποθετηθούν, οι μηχανικοί χρειάστηκαν 1.000 ώρες.

Οι λεπτομέρειες σε Solar Yellow στους αεραγωγούς, την πτέρυγα και τα πλαϊνά αεροδυναμικά στοιχεία, καθώς και οι τεράστιες πράσινες δαγκάνες, κάνουν αντίθεση με το γυμνό carbon και αναδεικνύουν τα «σκληροπυρηνικά» χαρακτηριστικά της Senna.

Από ανθρακονήματα και αλουμινίο είναι οι μονομπούλωνες ζάντες «Hybrid Carbon Fiber Wheel» βάρους 7,5 κιλών. Στο εσωτερικό, οι μόνες αλλαγές σε σχέση με την «απλή» Senna εντοπίζονται στις λεπτομέρειες πράσινου και κίτρινου σε τιμόνι και πόρτες, καθώς και από το γράμμα το οποίο κοσμεί τα προσκέφαλα των καθισμάτων και την αεροτομή.

Το εξατομικευμένο πακέτο από carbon κοστίζει 340.000 ευρώ, με την τιμή της McLaren Senna Carbon Theme να αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης: Προκαλούν ίλιγγο τα νούμερα της McLaren Senna


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης