Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η μουσική είναι μία τέχνη που δημιουργείται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο. Εκφράζει μία σειρά από ανθρώπινες σκέψεις και συναισθήματα, όπως τον έρωτα, την απογοήτευση, τη χαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να φανταστούν μία ημέρα στην καθημερινότητά τους χωρίς τον ήχο ενός τραγουδιού, ειδικά μέσα στο αυτοκίνητο. Το όχημα έχει ταυτιστεί με τη μουσική. Η πρώτη κίνηση που κάνουμε όλοι μας όταν μπαίνουμε στην καμπίνα είναι να ενεργοποιήσουμε το ηχοσύστημα και να ακούσουμε τον αγαπημένο μας σταθμό ή τη μουσική που μας εκφράζει.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία για λογαριασμό της Seat, το 90% των οδηγών ανέφερε ότι η μουσική κατά την οδήγηση τους προκαλεί ευτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, το 84% υποστήριξε πως στο αυτοκίνητο ακούει συχνότερα τα αγαπημένα του τραγούδια και το 70% των κατόχων αυτοκινήτων της ισπανικής φίρμας χρησιμοποιεί την εφαρμογή Shazam.

Ποια όμως είναι τα πιο δημοφιλή τραγούδια για τους οδηγούς; Αν και ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα και επιλέγει τη μουσική ανάλογα τη διάθεση, τα αγαπημένα είδη φαίνεται ότι είναι τα κομμάτια της ροκ και της ποπ.

Για τους Βρετανούς οδηγούς λοιπόν, το πιο δημοφιλές κομμάτι είναι το «Bohemian Rhapsody» των Queen. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το «Dancing Queen» των Abba και στην τρίτη το «Livin’ on a Prayer» του Bon Jovi.

Δείτε τη λίστα με τα 20 αγαπημένα τραγούδια
1. Bohemian Rhapsody, Queen
2. Dancing Queen, ABBA
3. Livin’ on a Prayer, Bon Jovi
4. I’m Gonna Be (500 miles), The Proclaimers
5. Eye of the Tiger, Survivor
6. Walking on Sunshine, Katrina and the Waves
7. Wake Me Up Before You Go Go, Wham!
8. Happy, Pharrell
9. Girls Just Wanna Have Fun, Cindy Lauper
10. I Gotta Feeling, Black Eyed Peas
11. Ain’t No Mountain High Enough, Marvin Gaye & Tammi Terrell
12. Don’t Stop Believing, Journey
13. Wonderwall, Oasis
14. This Is Me, The Greatest Showman
15. Roar, Katy Perry
16. Hey Ya!, Outkast
17. I Believe in a Thing Called Love, The Darkness
18. Three Little Birds, Bob Marley
19. One Kiss, Calvin Harris & Dua Lipa
20. Hey Baby!, DJ Otzi

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης