Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Mazda σε συνεργασία με την Mizuno δημιούργησαν ένα μοναδικό ζευγάρι παπούτσια. Οι δύο Ιαπωνικές εταιρίες – κολοσσοί είχαν ως κύριο στόχο να παρουσιάσουν ένα παπούτσι ιδανικό τόσο για την οδήγηση όσο και για το τρέξιμο, με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμφάνιση εμπνεύστηκε από τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Kodo – Soul of Motion» την οποία έχουμε γνωρίσει στα μοντέλα της εταιρίας και βασίζεται κυρίως σε ρέουσες φόρμες και κομψότητα. Σε συνδυασμό με ένα μινιμαλιστικό στυλ και το χρώμα το οποίο έχει συνδυαστεί με συνθετικές ίνες από γκρι δέρμα nubuck και μαύρο δέρμα αγελάδας, τα νέα αυτά παπούτσια έχουν πετύχει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην αισθητική και την λειτουργικότητα.

Για την Mazda κύριος στόχος στα προϊόντα της ήταν πάντα η οδηγική απόλαυση και η αίσθηση Jinda Ittai, δηλαδή η ενότητα μεταξύ ανθρώπου και οχήματος, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση ο στόχος ήταν η τέλεια συμβίωση μεταξύ οδηγού, παπουτσιού και οχήματος

Εκτός της όμορφης εμφάνισης οι δύο εταιρίες έχουν δώσει έμφαση στην οδήγηση. Μέσω της τεχνολογίας στρογγυλής σόλας το παπούτσι έχει την δυνατότητα της ελεγχόμενης πίεσης στο πεντάλ. Αυτό το καθιστά πολύ ευαίσθητο και δίνει στον χρήστη άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με την απόδοση και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Παράλληλα η εξωτερική σόλα  είναι εμπνευσμένη από το τρισδιάστατο σχήμα ενός αγωνιστικού συνδυάζοντας με αυτό τον τρόπο την άνεση και το βέλτιστο κράτημα στα πεντάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δομή του παπουτσιού έχει υποστηρικτικές ικανότητες περιορίζοντας την κούραση και τις κράμπες. Ταυτόχρονα η δομή του παπουτσιού είναι ανθεκτική και με αυτό τον τρόπο αποτρέπει οποιαδήποτε παραμόρφωση του.

Η Mazda φρόντισε ώστε το παπούτσι οδήγησης να παραμένει και ένα υπέροχο παπούτσι για περπάτημα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παπούτσια αγώνων τα οποία βασίζονται σε σκληρές και λεπτές σόλες, το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί την τεχνολογία Center of Balance της Mizuno για απορρόφηση κραδασμών.

Τον Ιούλιο του 2021 όταν άνοιξαν οι διαδικτυακές παραγγελίες στη πλατφόρμα Makuake για τον περιορισμένο αριθμό των 1.350 ζευγαριών, μέσα σε εννιά ώρες η περιορισμένη έκδοση εξαντλήθηκε. Το 2022 το πρώτο τους ζευγάρι παπουτσίων θα είναι διαθέσιμο, με το  στυλ του να δίνει έμφαση στους αγώνες και τη χαρά οδήγησης. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης