Την αύξηση παραγωγής κατά 10% ή 8.000 μονάδες ανά έτος ανακοίνωσε η Ford Ευρώπης σχετικά με τη νέα γενιά του Kuga. Σκοπός είναι να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση που έχει το μοντέλο και το οποίο κατασκευάζεται τόσο στο εργοστάσιο που έχει στη Βαλένθια όσο και στην Ελαμπούγκα της Ρωσίας. Με την αύξηση της παραγωγής η ετήσια παραγωγή του Kuga θα αγγίξει τις 100.000 μονάδες κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά.

Το νέο Kuga ξεκίνησε δυναμικά, με λανσαρίσματα στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές από την αρχή του έτους. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με τον περυσινό Φεβρουάριο ενώ αντίστοιχα στις ΗΠΑ, όπου το μοντέλο κυκλοφορεί με την ονομασία Escape, οι ταξινομήσεις είχαν άνοδο 28% (στοιχεία Μαρτίου).  Η Ford εκτιμά ότι θα πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο SUV στην Ευρώπη την επόμενη εξαετία με τα συγκεκριμένα οχήματα να ξεπερνούν το 10% επί των συνολικών πωλήσεων μάρκας μέχρι το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιοσημείωτο και το λανσάρισμα του νέου EcoSport (με κινητήρα 1.0 λίτρου) το οποίο θα λανσαριστεί στα τέλη του 2013, και θα ακολουθήσει η νέα γενιά Ford Edge, ένα μεγαλύτερο και πιο πολυτελές SUV στην Αμερική και σε άλλες αγορές.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης