Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από πενταετή παρουσία στην αγορά, έφθασε η ώρα της ανανέωσης για το λιλιπούτειο πεντάθυρο γαλλικό μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Renault προχώρησε στο απαραίτητο φρεσκάρισμα του Twingo, κάνοντας αλλαγές τόσο στον αισθητικό τομέα όσο και στον εξοπλισμό. Οι σχεδιαστές της εταιρείας τοποθέτησαν νέους προφυλακτήρες, γρίλια στη μάσκα, φώτα ημέρας LED σε σχήμα C και επιπλέον διακοσμητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αφαίρεσαν τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά από τους θόλους των τροχών, εμπλούτισαν την παλέτα των χρωμάτων με δύο μοντέρνες αποχρώσεις (Mango Yellow και Quartz White), πρόσθεσαν νέα σχέδια ζαντών 15 και 16 ιντσών και χαμήλωσαν το αμάξωμα κατά 10 χλστ.

Στην καμπίνα, ξεχωρίζει η καινούργια οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων και οι νέες επενδύσεις σε καθίσματα, ταμπλό και πόρτες. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει πλέον έξτρα θήκη για ποτήρια και δύο θύρες USB.  

Για την κίνηση φροντίζουν δύο τρικύλινδροι βενζινοκινητήρες. Στη βάση είναι ο ατμοσφαιρικός χωρητικότητας 998 κ.εκ., ο οποίος προσφέρεται με 65 και 75 ίππους, ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο 0,9 TCe με τους 95 ίππους και τα 135 Nm ροπής. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, με τον TCe 95 να διατίθεται προαιρετικά και με το αυτόματο EDC διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του ανανεωμένου Twingo θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο. Στο ελβετικό σαλόνι θα γίνουν γνωστά όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και θα ανακοινωθεί ο χρόνος λανσαρίσματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης