Είναι ίσως το πιο ακραίο και γρήγορο μικρό αυτοκίνητο. Ένας «πύραυλος τσέπης», με προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές και επιδόσεις που θα ζήλευαν τα μεγαλύτερα και ακριβότερα sportcar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οίκος βελτιώσεων Pogea Racing, πήρε το Abarth 500 και το περιποιήθηκε για τα καλά! Το έβαψε στο ματ μπλε χρώμα (Monterey) της Koenigsegg, τοποθέτησε μεγαλύτερους προφυλακτήρες, εμπρός splitter, διαχύτη πίσω, ποδιές στο πλάι, φούσκωσε τα φτερά και έβαλε αεραγωγούς στο καπό.

Πολλά τμήματα είναι από ανθρακόνημα, οι ζάντες 17 ιντσών Superturismo GT προέρχονται από την OZ και τα ελαστικά διαστάσεων 205/40, είναι Toyo Proxes T1-R. Από πίσω τους κρύβονται εξαπίστονες αλουμινένιες δαγκάνες με δίσκους διαμέτρου 313 χλστ. και τα αμορτισέρ είναι της KW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό τοποθετήθηκαν νέα μπάκετ καθίσματα, δερμάτινες επενδύσεις σε διχρωμία μπλε και μαύρου, ενώ αφαιρέθηκαν οι πίσω θέσεις. Πλήρως αναβαθμισμένος είναι και ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.400 κ.εκ., ο οποίος πλέον αποδίδει 331 ίππους και 411 Nm ροπής!

Για να αυξήσει σε αυτά τα επίπεδα την ισχύ, οι μηχανικοί της Pogea Racing, έβαλαν μεγαλύτερο turbo, νέο intercooler, αντλία καυσίμου, σφυρήλατα πιστόνια και αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 5,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 262 χλμ./ώρα.

Όλο το βελτιωτικό πακέτο κοστίζει 12.500 ευρώ, ενώ αν θέλετε να πάρετε το αυτοκίνητο όπως ακριβώς είναι στις φωτογραφίες, πρέπει να δώσετε 43.500 ευρώ.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης