Όταν είπαμε πριν από μερικά χρόνια ότι η απειλή στην αυτοκίνηση δεν θα είναι οι γιαπωνέζοι αλλά οι κορεάτες κάποιοι μειδίασαν. Και δικαιολογημένα αφού έμοιαζε εξωπραγματικό. 
Να λοιπόν που οι Κορεάτες με τα συνεχόμενα βραβεία που κερδίζουν μας επιβεβαιώνουν. Πρόσφατα στα GOOD DESIGN AWARDS 2023 η KIA κατέκτησε τέσσερα βραβεία που καταξιώνουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία των Κορεατών. Πρόκειται για μια επιτυχία πολλαπλών βραβείων που αντικατοπτρίζει τη συνεχή δέσμευση της Kia για γρήγορη μετάβαση σε έναν πάροχο λύσεων βιώσιμης μετακίνησης

Κάθε χρόνο στα GOOD DESIGN AWARDS 2023 μέσω του προγράμματος επιλέγεται μια λίστα με τα καλύτερα  σχέδια προϊόντων και γραφικά που έχουν χαράξει νέες κατευθύνσεις για να δημιουργήσουν ανταγωνιστικά προϊόντα στην παγκόσμια αγορά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις διακρίσεις στα  GOOD DESIGN Awards 2023 αφορούν τα Niro, Concept EV9, EV Infotainment System και Magenta Design Infotainment System 2023.
Το ολοκαίνουργιο Kia Niro διαθέτει μια τολμηρή και δυναμική σχεδίαση εμπνευσμένη από την περίφημη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της μάρκας – συγκεκριμένα τον σχεδιαστικό πυλώνα «Joy for Reason».

Η προοπτική εμπνέεται από τη φύση, ενώ η επιλογή χρωμάτων, υλικών και φινιρισμάτων επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της περιβαλλοντικά υπεύθυνης προσέγγισης της Kia στην κινητικότητα και ενός οράματος επιβατικού αυτοκινήτου προσανατολισμένου στο μέλλον.
Το Kia Concept EV9 ενσωματώνει τη δέσμευση της Kia για λύσεις βιώσιμης μετακίνησης, τις οποίες η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα μέσω του μελλοντικού της οράματος στην ψηφιακή παρουσίαση «Kia Sustainability Movement».

Η σχεδίαση του πρωτότυπου οχήματος που ξεπερνά τα όρια είναι εμπνευσμένη από τη φύση και ενσωματώνει ανακυκλωμένα υλικά που αναπτύχθηκαν από εναποτιθέμενα απόβλητα που αφαιρέθηκαν από το εύθραυστο θαλάσσιο οικοσύστημα.
Τα συστήματα πολυμέσων Infotainment EV της Kia και  Magenta Design Infotainment System είναι ειδικά βελτιστοποιημένα για ηλεκτρικά οχήματα και βασίζονται σε μια σχεδιαστική προσέγγιση  εμπνευσμένη από το χαρτί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βραβευμένα προϊόντα και το σύστημα λογισμικού της Kia επιβεβαιώνουν την ακλόνητη δέσμευση της μάρκας να επιταχύνει τη μετατροπή της σε πάροχο λύσεων βιώσιμης μετακίνησης, σύμφωνα με το motto της εταιρείας «Movement that inspires ».

Ο Karim Habib, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Kia Global Design Center σχολίασε:
«Στο όνομα ολόκληρης της ομάδας σχεδιασμού της Kia, είμαστε ενθουσιασμένοι που λαμβάνουμε τα βραβεία GOOD DESIGN τόσο για το Kia Niro όσο και για το Kia Concept EV9 καθώς και για το σύστημα λογισμικού μας.

Σε όλα τα στούντιό μας παγκοσμίως προσπαθούμε συνεχώς να δημιουργούμε νέο καινοτόμο σχεδιασμό που βελτιώνει τη ζωή των χρηστών μας και για έναν οργανισμό με τέτοια ιστορία, εμπειρία και κληρονομιά όπως το Chicago Athenaeum η αναγνώριση αυτών των προσπαθειών είναι ένα πραγματικό επίτευγμα».
Γιορτάζοντας την 72η επέτειό του, ο Θεσμός GOOD DESIGN Awards αποτελεί  έναν από τους μακροβιότερους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης