Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το ολοκαίνουριο Kushaq είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην ινδική αγορά, προβάλλοντας τον δυναμισμό, την περιπετειώδη εμφάνιση και τις σύγχρονες τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο compact SUV της Skoda έχει ευρωπαϊκή ποιότητα κατασκευής. Στη Γηραιά Ήπειρο όμως δεν θα το δούμε. Το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί μόνο στην Ινδία, καθώς σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε με βάση τις απαιτήσεις των ντόπιων οδηγών.

Είναι αποκλειστικά δεξιοτίμονο και το 95% του συνόλου των εξαρτημάτων του προέρχεται από Ινδούς προμηθευτές.

Αισθητικά, το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει τους Ινδούς πελάτες. Ακόμη και τα χρώματα, όπως τα «Tornado Red» και «Honey Orange», είναι πιο τολμηρά και έντονα, κάτι το οποίο αρέσει στους οδηγούς της Φέρει ειδική θήκη για τα φυλαχτά των Ινδών.συγκεκριμένης χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόσταση των 188 χιλιοστών από το έδαφος είναι επίσης πολύ σημαντική, κάνοντας το Kushaq ιδανικό αυτοκίνητο για τους πολύβουους και συχνά κακής ποιότητας αστικούς δρόμους της Ινδίας αλλά και τους χωμάτινους επαρχιακούς. 

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια προσαρμοσμένη στην τοπική αγορά είναι ο κλιματισμός που διατίθεται στάνταρ – κάτι αναμενόμενο σε μία χώρα με τις κλιματικές συνθήκες της Ινδίας. Πρόσθετη λεπτομέρεια, το ντουλαπάκι συνοδηγού 6,1 λίτρων, που είναι κλιματιζόμενο σε κάποιες εκδόσεις.

Η κορυφαία όμως λεπτομέρεια, χαρακτηριστική για την τοπική κουλτούρα και σίγουρα καλοδεχούμενη από τους Ινδούς πελάτες, είναι μία υποδοχή στην άνω πλευρά του ταμπλό, όπου ο οδηγός μπορεί να τοποθετήσει το τυχερό φυλαχτό του: θα παραμείνει ασφαλές εκεί σε όλη τη διαδρομή, πάντα στην οπτική γωνία του οδηγού.

 

Πιο ακριβό αλλά πολύ πλούσιο

Αποκλειστικά δεξιοτίμονο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Συνήθως, τα μοντέλα που κάνουν τη διαφορά στην ινδική αγορά είναι τα πιο προσιτά. Το Kushaq ωστόσο δεν προορίζεται να είναι από τα φθηνότερα. Η Skoda θέλει να προσφέρει κάτι πιο ποιοτικό, πιο ευρωπαϊκό, το οποίο φέρει στον εξοπλισμό του από φώτα LED, έως έξι αερόσακους, σύστημα ISOFIX, ατμοσφαιρικό φωτισμό περιβάλλοντος, Hill Hold Control και Cruise Control, αισθητήρα πίεσης ελαστικών και αισθητήρα βροχής, καθώς και τεχνολογίες υποβοήθησης.

Φυσικά δεν λείπει η οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου, οι υπηρεσίες SKODA Connect, η θήκη PhoneBox για φόρτιση ασύρματου κινητού τηλεφώνου, οι υποδοχές USB (USB-A και USB-C) και οι Simply Clever λύσεις.

Εκτός από τη θήκη για φυλαχτό, ξεχωρίζουν το Jumbo Box στην κεντρική κονσόλα και τα  άγκιστρα τσάντας για ψώνια στον χώρο αποσκευών.

 

Δεν φαντάζεστε πόσα SUV έχει κατασκευάσει η Skoda

Καλύτερη σε όλα η νέα Skoda Fabia

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης