84η έκθεση Γενεύης: Το νέο Toyota Aygo

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014, 13:17
84η έκθεση Γενεύης: Το νέο Toyota Aygo

Με μοντέρνα εμφάνιση, αναβαθμισμένο εσωτερικό, πλούσιο εξοπλισμό και τρικύλινδρο κινητήρα, έρχεται η δεύτερη γενιά του mini αυτοκίνητου πόλης της Toyota.

Το νέο Aygo έχει πιο σύγχρονη και νεανική εμφάνιση, με το μήκος να είναι ελαφρώς αυξημένο (κατά 25 χλστ.), φθάνοντας τα 3.455 μέτρα. Είναι διαθέσιμο ως τρίθυρο, πεντάθυρο και σε έκδοση με ανοιγόμενη οροφή (Top), όπως ακριβώς και τα «αδερφάκια» του, Citroen C1 και Peugeot 108.

Η καμπίνα είναι πιο ποιοτική και ευρύχωρη, συνοδεύεται με πολλές επιλογές εξατομίκευσης, περιλαμβάνει, μια κεντρική οθόνη αφής 7 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας. Οδηγός και επιβάτες, έχουν επίσης, τη δυνατότητα χρήσης πολλών διαδικτυακών εφαρμογών.

Ο χώρος επιβατών είναι μεγαλύτερος, φιλοξενώντας πιο άνετα δύο ενήλικες στα πίσω καθίσματα, ενώ το πορτμπαγκάζ είναι αυξημένο κατά 29 λίτρα, φθάνοντας συνολικά τα 168 λτ. χωρητικότητας. 

Τροφοδοτείται από τον αναβαθμισμένο τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 λίτρου, απόδοσης 68 ίππων και 95 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων ή αυτόματο x-shift, με τις εκπομπές ρύπων να είναι κατά από 100 γρ./χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014, 13:17