Το πρώτο αυτοκίνητο που εφοδιάζεται με τεχνολογία nanoFLOWCELL, αποδίδει 925 ίππους και έχει την απίστευτη ροπή των 11.600 Nm, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης, μια σχετικά άγνωστη, εταιρεία από το Λιχτενστάιν.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η NanoFLOWCELL, έχει ως έδρα το μικρό ευρωπαϊκό κρατίδιο και όπως ανακοίνωσε, σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Όσο για το αυτοκίνητο που την εφαρμόζει, ονομάζεται QUANT e-Sportlimousine και ανήκει στα τετραθέσια ηλεκτροκίνητα.

Διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένα για κάθε τροχό, που αντλούν ενέργεια από το επαναστατικό σύστημα nanoFLOWCELL, το οποίο χρησιμοποιείται σε προγράμματα της NASA. Αποδίδει συνολικά 925 ίππους και 11.600 Nm ροπής!, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 380 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήκος του είναι στα 5,25 μέτρα, οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω και έχουν ύψος 2 μέτρα, ενώ οι ζάντες είναι 22 ιντσών. Όσο για την αυτονομία, μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 600 χιλιόμετρα.  

Η καμπίνα, θαρρείς και έρχεται από άλλο πλανήτη, με τις οθόνες αφής κατά μήκος του ταμπλό και τη χρήση ξύλου σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, να δίνουν μια «διαστημική» αίσθηση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης